Connect with us

Amerika

NE, NIJE STARA VEST: Bajden opet ima koronu, drugi put u 9 dana!

Published

on

Američki predsednik Džo Bajden ponovo je u subotu bio pozitivan na covid-19 i zbog toga će otkazati dva planirana putovanja, ali nema simptome i oseća se “sasvim dobro”.

Bajden, koji je bio pozitivan na covid-19 prije devet dana, a potom je ove nedelje dva puta bio negativan, “izolovaće se u Beloj kući dok ne bude negativan” i otkazuje putovanja u Delaver i Mičigen sledećih dana, objavila je Bela kuća. Bajden je na Twitteru objavio da se to može dogoditi “maloj manjini ljudi”. To je potvrdio i njegov doktor Kevin O’Konor.

“Nemam nikakve simptome”

“Nemam nikakve simptome, ali ću se izolovati radi sigurnosti svih ljudi u mom okruženju. Još uvek radim, ali ću uskoro nastaviti da putujem”, poručio je. Predsednik je imao blag oblik covida-19 i mogao je raditi u samoizolaciji jer se vakcinisao i primao neke terapije.

O’Konor je rekao da je Bajden (79) bio negativan poslednja četiri dana te da ga ne planiraju ponovo lečiti jer nema simptome. Ranije je izjavio da će se Bajden redovito testirati za slučaj da se infekcija vrati, što se može dogoditi nekim pacijentima koji su se lečili Paxlovidom, lekom koji je primao predsednik SAD.

Izvor: Agencije Foto:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement