Connect with us

Amerika

SKANDALOZAN ZAKON USVOJEN U KALIFORNIJI: Smanjene kazne za oralni i analni seks sa decom

Published

on

Kalifornijski zakonodavci usvojili su u ponedeljak zakon kojim će se smanjiti kazne za odrasle koji imaju oralni ili analni seks sa maloletnim detetom, ukoliko do odnosa nije došlo protiv volje deteta i ako je seksualni prestupnik ne više od deset godina stariji od žrtve.

Zakon sada čeka potpis guvernera ove savezne države Gevina Nevsoma, koji dolazi iz reda Demokrata.

U skladu sa zakonom SB 145, lice osuđeno za određena krivična dela koja uključuju maloletnike, a ukoliko lice nije starije od maloletnog deteta za više od 10 godina i ako je to jedino krivično delo tog lica, zakon „izuzima to lice od obavezne registracije“ kao seksualnog prestupnika.

Mera bi omogućila sudijama da odluče da li se odrasla osoba koja je imala oralni ili analni seks sa detetom mora registrovati kao seksualni prestupnik, ako ta osoba nije starija više od deset godina od žrtve.

U januaru 2019, San Francisco Examiner izvestio je o predstavljanu zakona od strane državnog senatora Skota Vienera iz redova Demokrata, koji je tvrdio da važeći zakon – prema kojem oralni i analni seks između odrasle osobe koja je manje od deset godina starija od maloletne osobe – time što zahteva da odrasla osoba bude registrovana kao seksualni prestupnik, zakon zapravo diskriminiše LGBT osobe.

Nacrtom zakona staće se na kraj “gruboj diskriminaciji mladih LGBT osoba koje se sporazumno upuštaju u seksualne odnose”, rekao je Viener.

“Ovaj predlog zakona ima cilj da se prema svima postupa jednako prema zakonu. Diskriminacija LGBT osoba jednostavno nije kalifornijski način. Ovi zakoni su uspostavljeni tokom konzervativnijeg i anti-LGBT vremena u istoriji Kalifornije. Uništili su živote ljudi i otežali im zapošljavanje, obezbeđivanje stanovanja i produktivan život. Vreme je da ažuriramo ove zakone i prema svima se odnosimo jednako”, izjavio je tada Viener.

Trenutno u Kaliforniji sudije mogu odlučiti da li se odrasli koji imaju „penisno-vaginalni odnos“ sa maloletnicima bliskim njihovim godinama moraju registrovati kao seksualni prestupnici.

Viener je rekao da je trenutni zakon usmeren protiv LGBT osoba jer se oni ne upuštaju u penisno-vaginalni odnos.

„Ovo je stravična homofobija“, rekao je Viener za San Francisco Chronicle i dodao:„To je iracionalno i uništava živote ljudi.“

Izveštaj Chronicle-a navodi da je 1975. godine Kalifornija dekriminalizovala sporazumni oralni i analni seks između odraslih, ali odrasli koji su se upuštali u ovakve odnose sa maloletnicima tretirani su kao seksualni prestupnici.

Viener je u tvitu pozvao svoje pristalice da pročitaju i provere činjenice u Associated Press-ovoj priči o kontroverznom zakonu koji umanjuje njegov uticaj naslovom „Zakon ne bi legalizovao pedofiliju u Kaliforniji“.

„Zakon je predmet velike kampanje dezinformacija od strane MAGA / QAnon“, objavio je Viener.

Izvor: BreitBart
Foto: Pixabay

Advertisement