Chicago, IL
55°
Fair
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 50°F
Wind: 19mph W
Humidity: 33%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 1
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
54°F
52°F
50°F
48°F
46°F
SatSunMonTueWed
50°F / 37°F
61°F / 41°F
64°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 39°F

Published 4 years ago

By admin

NOVE ANKETE OTKRILE: Trampova popularnost među crncima skočila za 60 odsto!

Istraživanje HarrisX-Hill-a otkrilo da je podrška crnaca predsedniku Trampu skočila sa 15 na 24 odsto

Rejting predsednika Donalda Trampa među Afroameričkim glasačima skočo je za 60 odsto nakon Republikanske nacionalne konvencije, uprkos pokušajima Demokrata da Trampa označe kao rasistu.

Anketa HarrisX-Hill-a pokazala je da je ukupna podrška Trampu među crncima sa pravom glasa od 22. do 25. avgusta, odnosno tokom prva dva dana Republikanske nacionalne konvencije, porasla na 24 odsto, u odnosu na prethodno zabeleženih 15odsto u anketi od sprovedenoj izmeđi 8. i 11. avgusta.

Anketa je takođe pokazala da je rejting predsednika među latinoameričkim glasačima u istom periodu blago porastao sa 30 na 32 odsto, dok je podrška predsednku među belcima opala takođe za 2 odsto, odnosno sa 54 na 52 odsto.

Sveukupna ocena odobravanja predsednika ostala je na oko 44 odsto, a porast podrške među crncima može biti rezultat obraćanja Trampa manjinskim zajednicama, kao i predstavljanje konzervativnih afroameričkih zakonodavaca i mislilaca na konvenciji.

Senator Tim Skot, republikanac iz Južne Karoline, dobio je istaknuto mesto prve večeri Republikanske nacionalne konvencije, dok je državni tužilac iz Kentakija Danijel Kameron održao govor druge večeri, napadajući određene izjave bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena o predsedničkoj trci.

“Gospodine potpredsedniče, pogledajte me “, rekao je republikanac Kameron i nastavio: “Ja sam crn. Nismo svi isti, gospodine. Nisam u lancima. Moj um je moj. I ne možete mi reći kako da glasam zbog boje kože.“

Među ostalim crnim govornicima bili su sekretar za stanovanje i urbani razvoj Ben Karson, bivši igrači NFL-a Džek Brever, Burges Ovens i Heršel Voker, zatim republikanka Vernon Džouns, i kandidatkinja republikanaca za Kongres Kim Klacik.

Voditeljica MSNBC-a Džoj Rajd tvitovala je tokom konvencije da su republikanci izveli crne govornike „kako bi se beli Amerikanci osećali dobro zbog belog nacionalizma“.

Predsednik Tramp je pokušao da poveća svoj doseg među manjinama, pošto je osvojio 8 odsto glasova crnaca i 29 odsto glasova Hispano-amerikanaca 2016. godine.

Anketa HarrisX-Hill-a zasnovana je na odgovorima 2.861 birača, usled čega ima marginu greške od oko 1,83 odsto.

https://serbiantimes.info/novak-lukovac-kako-mi-je-nepoznati-grk-iz-cikaga-pomagao-kada-mi-je-bilo-najteze-na-jednom-dalekom-ostrvu-u-egeju-foto/

Izvor: Washington Times
Foto: Crnci za Trampa / Printscreen YouTube / Millennial Millie

YOU MAY LIKE