Chicago, IL
55°
Sunny
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 16mph S
Humidity: 33%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
50°F
48°F
45°F
45°F
43°F
WedThuFriSatSun
59°F / 41°F
48°F / 34°F
37°F / 25°F
41°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 2 years ago

By admin

SINOVI PODRŽALI ODLUKU: Ubica Roberta Kenedija biće uslovno pušten nakon 50 godina u zatvoru!

Odbor Kalifornije za uslovne kazne izglasao je oslobađanje Sirhana Sirhana koji je ubio američkog senatora Roberta F. Kenedija.

Sirhan koji ima 77 godina u zatvoru je od 1968. godine, kada je u hotelu u Los Anđelesu ubio kandidata za predsedničku nominaciju demokrata. Robert Kenedi bio je mlađi brat predsednika Džona Kenedija.

Odluku će u u narednih 90 dana analizirati osoblje kalifornijskog odbora za uslovno puštanje, a potom odluku treba da odobri guverner Kalifornije. To je bilo Sirhanovo šesnaesto saslušanje za uslovno puštanje, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Daglas Kenedi, najmlađi senatorov sin, založio se za uslovno puštanje ubice svoga oca. Tužiocu su odbili da dođu na ročište kako bi poručili da treba da ostane iza rešetaka.

„Mislim da sam celi život bio u strahu od Sirhana i njegovog imena na ovaj ili onaj način. I danas sam zahvalan da ga vidim kao osobu vrednu saosećanja i ljubav“, rekao je Daglas Kenedi i dodao da veruje da bilo koji zatvorenik za kojeg se utvrdi da ne predstavlja pretnju za sebe ili svet, treba da bude pušten.

Drugi sin ubijenog senatora, Robert F. Kenedi Jr. poslao je pismo odboru podržavajući Sirhanovo puštanje na slobodu.

Sirhan, hrišćanski Palestinac iz Jordana, priznao je da je bio besan na Kenedija zbog njegove podrške Izraelu, ali da se ne seća ubistva.

Na ročištu je Sirhan rekao da je naučio da kontroliše svoj bes i da je predan mirnom životu.

„Nikada više sebe ne bi doveo u opasnost. Imate moje obećanje. Uvek ću se brinuti o sigurnosti, miru i nenasilju“, kazao je Sirhan.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE