Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 10mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.88"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
45/39°F
43/34°F
43/34°F

Published 1 godina ranije

By admin

SESTRA SRPKINJE UBIJENE U ITALIJI: Granata u Zlatanovim kolima bila namenjena našoj porodici, znali smo da će ovaj dan doći!

Sanja Miljković, sestra Lidije Miljković koju je u sredu ujutru u Vićenci ubio bivši suprug Zlatan Vasiljević, kaže da oseća toliko besa i očaja nakon ubistva sestre i da su znali da će taj dan doći.

Na tragu krvi i tuge ostaje toliko pitanja, toliko nedoumica, pred kojima tuguju porodica i prijatelji.

Sanja kaže da je tokom godina bilo toliko puno znakova zbog kojih su, nažalost, zamišljali tragičan kraj.

“Moja sestra je znala da je pratio, videla ga je nekoliko puta. Znali smo da će ovaj dan doći. Znali smo kakva je situacija, i policija je znala. Sada je sve rešeno, moje sestre nema, a nama je teško”, rekla je Sanja za italijanske medije.

Sestra ubijene Srpkinje kaže da je mogla i trebalo je da uradi više da spasi Lidiju.

“Nisam besna na policiju, nažalost zakon je ovakav u Italiji, ne možemo ništa da uradimo. Znali smo da je imao oružje, čak i noževe sa kojima je želeo da pogodi moju sestru, rekli smo policajcu. Ja mislim da je sav eksploziv koji je imao u automobilu bio namenjen nama”, rekla je ona.

Postoji sumnja da je Zlatan nameravao da ubije i Lidijinu porodicu, a ovu hipotezu dele i istražitelji koji ispituju detalje zločina.

“Odlazio je u Bosnu i vraćao se, imao je čudne prijatelje, uvek je bio pijan. Svakog dana smo živeli u strahu, znali smo da će se ovo dogoditi pre ili kasnije, ali nam je rečeno da je zakon takav i da ne možemo ništa da uradimo”, kaže sestra ubijene Srpkinje.

Ona dodaje da je Vasiljević trebalo da bude u zatvoru i da je razgovarala stotinu puta sa policijom i karabinjerima, ali da ništa nije imalo efekta.

“Rekli su mi da ništa ne može da se uradi, jer Zlatan nije ništa uradio”, priča Sanja.

Dva dana nakon što je Zlatan ubio bivšu suprugu Lidiju i devojku Gabrijelu Serano, a onda počinio samoubistvo, ostaju puno pitanja bez odgovora.

Sada je vreme za žaljenje, ali postoji i puno besa.

“Veoma sam besna, kako ne bih bila? Moja sestra je ubijena, i ja sam pričala sa njim, ali nije ništa vredelo. Bio je ljut na Lidiju jer ga je ostavila, nije to mogao da prihvati. Sada je nema, a ja bih najviše volela da je i dalje pored mene”, poručuje sestra ubijene Srpkinje.

MUŽ UBIJENE VENECUELANKE: Znao sam da će je ludi Zlatan ubiti!

Zlatan Vasiljević je, kako su istražitelji utvrdili, najpre ubio svoju sadašnju devojku Gabrijelu Serano, pa sa njenim telom u kolima otišao do Lidijinog posla i tamo ubio i nju.

“Iako se u prvi mah sumnjalo da je Gabrijela saučesnik u ubistvu Srpkinje, te da je nju ubio dok su bežali, ispostavilo se da je ona ubijena prva. Zlatan ju je pozvao, tražio da se vide, pa je naterao da uđe u kola i krene s njim. Nakon što je ušla u auto, krenuli su ka distriktu Gogna, gde ju je likvidirao hicem u potiljak”, navode italijanski mediji:

“Sa njenim telom u kolima stigao je do Vićence, gde je sačekao bivšu ženu, a kada je ugledao, nije oklevao”, navodi “Il djorno di Vićenca”.

Alehandro Naja, suprug Gabrijele Serano koju je ubio Zlatan Vasiljević, za “Il djorna de Vicenca” objasnio je da se protivio njenoj vezi sa Srbinom.

“Znao sam da će je ludi Zlatan povrediti, ne mogu da verujem šta se desilo. Ona je mene molila da ga zovem i da pričam s njim, jer ju je maltretirao. Kada sam ga jednom pozvao, počeo je da plače i rekao da neće više”, rekao je Naja.

Inače, automobil u kome su nađena tela Gabrijele i Zlatana pripadao je Naji, koji je u vreme zločina bio na odmoru.

“Znao sam da je sa njim u vezi, nikad mi se nije dopadao. Znao sam da je nasilan i da je bio uhapšen jer je pretukao bivšu ženu i to pred decom. Sa Gabrijelom sam bio 20 godina, imamo dve ćerke. Rastali smo se pre dve godine”, rekao je Naja.

“Iako nismo bili zajedno, nisam krio zabrinutost zbog Zlatana. Ona je majka moje dece i neko koga sam voleo. Mene su Gabrijela i Zlatan prijavili za maltretiranje, pa sam bio udaljen iz kuće. Kada su njih dvoje kasnije raskinuli, ona mi se vratila, ali je rekla da joj Zlatan preti da će je ubiti, pa se opet pomirila s njim”, ispričao je.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf / Kurir
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE