Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 7mph S
Humidity: 76%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
54°F
52°F
52°F
54°F
57°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

ŠEST MEDALJA ZA SRBIJU U ITALIJI: Igrači iz Beograda briljirali na međunarodnom Baletskom takmičenju!

Na međunarodnom Baletskom takmičenju u Fazanu, Baletska škola Nacionalne fondacije iz Beograda osvojila je šest medalja.

Treće međunarodno takmičenje u italijanskom gradu Fazanu, u regionu Pulja, okupilo je 2. i 3. decembra više od 400 takmičara sa ukupno 143 varijacije klasičnog baleta i numera savremene igre.

Događaj je u Teatru “Kenedi” okupio brojnu publiku koja se smenjivala, ali uvek do poslednjeg mesta ispunjavala pozorište.

Pred žirijem su se predstavile škole iz mnogih gradova Italije, kao i beogradska Baletska škola Nacionalne fondacije za igru. Ukupno 14 učenika ove škole ponelo je u kategoriji klasičnog baleta jednu zlatnu (Helena Bajić), tri srebrne (Lucija Grdović, Zoi Jung i Lena Ćulibrk) i dve bronzane medalje (Ana Jončić i Sava Mijailović).

Naše mlade talente su pripremale Ivet Rodrigez i Marija Janković, pedagozi Fondacije, kao i Elek Žolt pedagog Baletske akademije iz Beča.

Takmičenje se održava u čast pedagoga Joana Josifa Girbe, koji je u Fazanu predavao prvim genracijama igrača i pedagoga koji su stekli zavidnu međunarodnu karijeru.

U znak sećanja na vrsnog pedagoga koji je u Fazano stigao sasvim slučajno nakon završene karijere baletskog prvaka u Rumuniji, njegovi učenici, na čelu sa Laurom Valencijano, osmislili su ovo baletsko takmičenje.

U žiriju su ove godine bili baletska zvezda i pedagog Euđenio Burati, baletski igrač i agent najpoznatijih baletskih igrača današnjice Danijele Ćiprijani, direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung, direktor Augsburg baleta Rikardo Fernando i baletski pedagog Laura Valencijano.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: NFI

YOU MAY LIKE