Chicago, IL
55°
Sunny
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 10mph SSE
Humidity: 52%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
55°F
55°F
54°F
52°F
50°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
70°F / 41°F
45°F / 36°F
48°F / 36°F
48°F / 41°F

Published 1 year ago

By admin

MILANOVIĆ OTVORENO: EU nije odbrambeni savez, vojna pomoć Ukrajini je sporna!

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u Dubrovniku da je evropska misija vojne pomoći Ukrajini pravno upitna i istakao da EU nije odbrambeni savez.

„Ta misija je pravno upitna s pravnog stanovišta Evropske unije. Za mene je EU definitivno nakon svih ovih godina pre svega jedna trgovinska asocijacija“, rekao je Milanović novinarima, prenela je agencija Hina.

On je dodao da Član 42. Sporazuma o EU govori o tome da EU može da ima takve vrste misija samo van članica EU. Milanović se tako ponovo osvrnuo na vladinu želju da se u Hrvatskoj obučavaju ukrajinski vojnici, čemu se on protivi.

„Niko normalan ne navija za Rusiju. Pomoći na taj način ne možemo. Ta misija je pravno upitna“, zaključio je predsednik Hrvatske.

Na pitanje o lažnim anonimnim dojavama o bombama koje su juče dobili sudovi i tržni centri u 20 gradova Hrvatske, Milanović je odgovorio da one koji stoje iza toga treba „locirati, uhapsiti i procesuirati“, jer „seju strah medju ljudima, što je kažnjivo“. On je dodao da u tome ne vidi nikakvu vezu s Ukrajinom, kako su to neki od analitičara i političara navodili.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / HINA multimedija

YOU MAY LIKE