Chicago, IL
37°
Cloudy
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 54%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
37°F
36°F
36°F
36°F
39°F
MonTueWedThuFri
64°F / 52°F
61°F / 37°F
43°F / 37°F
55°F / 46°F
57°F / 57°F

Published 3 years ago

By admin

SERIJSKI NAPASNIK: Tužba protiv princa Endrjua zbog višestrukog seksualnog zlostavljanja!

Amerikanka Virdžinija Džufri, koja je optuživala pokojnog milijardera Džefrija Epstina za seksualno zlostavljanje, iz istog razloga je podnela tužbu protiv britanskog princa Endrjua.

Džufri je u vreme navodnog seksualnog zlostavljanja imala 17 godina. Sada živi u Australiji, a tužbu je podnela na Menhetnu.

U saopštenju je navela da “princa Endrjua smatra odgovornim za ono što joj se dogodilo”.

Rekla je da se nada da će i ostale žrtve, na njenom primeru, videti da je moguće da ne ćute i žive u strahu, već da traže pravdu.

Džufri tvrdi da je princ Endrju više puta seksualno zlostavljao tokom 2001, uključujući i napad u vili Džefrija Epstina u Njujorku i vili Gilejn Maksvel u Londonu.

Princ Endrju je drugi sin kraljice Elizabete. U intervjuu za BBC 2019. je izjavio da se “ne seća ni da je upoznao Vidržiniju Džufri”. Bakingemska palata je posle prvih navoda Džufri o seksualnom zlostavljanju 2014. saopštila da su “optužbe lažne i neosnovane”.

Džefri Epstin, oko kojeg se vodila glavna istraga, izvršio je samoubistvo u federalnom zatvoru na Menhetnu, gde je čekao početak suđenja za seksualno zlostavljanje i podvođenje maloletnica.

Suđenje Gilejn Maksvel za podvođenje maloletnica počinje u novembru, a ona je negirala krivicu.

ABC njuz je objavio da je Virdžinija Džufri tužila princa Endrjua samo nekoliko dana pred istek roka koji u državi Njujork omogućava žrtvama seksualnog zlostavljanja da tuže napadače, ako se napad desio pre više godina.

Advokat princa Endrjua nije želeo da komentariše tužbu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen Youtube / BBC News, CBS Evening News

YOU MAY LIKE