Connect with us

aktuelno

SAVRŠENA NOĆ ZA TRAMPA: Svih 12 kandidata koje je podržao bivši predsednik SAD pobedili na stranačkim izborima!

Published

on

Svi republikanski kandidati koje je na preliminarnim stranačkim izborima podržao Tramp pobedili su i postigli savršenih 12-0 u svim državama u kojima su se kandidovali

Kandidati koje je podržao Tramp slavili su u utorak uveče ubedljive pobede u Koloradu, Ilinoisu, Oklahomi i Juti. Savršena noć za republikance koje podržava Tramp čiji je skor sada 144-10 (samo 10 kandidata koje je Tramp do sada podržao su izgubili).

U Koloradu, Trampova zastupnica Loren Bobert (R-CO) je lako obezbedila svoju renominaciju u Trećem kongresnom okrugu, pobedivši svog glavnog protivkandidata, Dona Korama. Sa 90 odsto glasačkih mesta ona je kući odnela 64,2 odsto birača, prema rezultatima koje je objavio Njujork tajms.

Bobert je još u decembru obezbedila Trampovu podršku.

„Kongresmenka Louren Bobert je uradila fantastičan posao u svom prvom mandatu predstavljajući Treći distrikt Kolorada. Ona je neustrašivi lider, branilac agende “Amerika na prvom mestu” i borac protiv gubitnika RINO-a i radikalnih demokrata“, naveo je Tramp u saopštenju.

Sva četiri kandidata koji su zaslužili Trampovo priznanje u Ilinoisu nominovali su se za izbore u novembru, a državni senator Daren Bejli obezbedio je nominaciju za guvernera. Poslanik Majk Bost (R-IL) osvojio je svoju renominaciju u Dvanaestom kongresnom okrugu, dok je poslanik Meri Miler (R-IL) pobedio kolegu kongresmena Rodnija Dejvisa (R-IL) u trci za 15. kongresni okrug. U nadmetanju za 16. kongresni distrikt, predstavnik Darin LaHod (R-IL), koji trenutno predstavlja 18. kongresni distrikt, odneo je ubedljivu pobedu nad svojim protivnicima.

Slična je priča bila i za kandidate koje je podržavao Tramp u Oklahomi, pošto je guverner Kevin Stit (R-OK) dobio nominaciju za guvernera sa skoro 70 odsto glasovasa 86% glasačkih mesta, navodi AP. Stit je spreman za izbornu trku sa kandidatom demokrata Džoj Hofmajster. U trci za prvi kongresni okrug, predstavnik Kevin Hern (R-OK) je pobedio, kao i kongresmeni Frenk Lukas (R-OK) u Trećem kongresnom okrugu i Tom Kol (R-OK) u četvrtom Kongresnom okrug.

Pobednički niz je nastavljen u Juti, gde će se senator Majk Li (R-UT) boriti protiv nezavisnog kandidata Nevera MekMulina na opštim izborima nakon što je dobio svoju kandidaturu za renominaciju. Poslanik Kris Stjuart (R-UT) pobedio je u trci za republikansku nominaciju u Drugom kongresnom okrugu, a poslanik Burdžes Ovens se pokazao kao pobednik u Četvrtom kongresnom okrugu.

Prošle nedelje, Trampovi republikanci su bili savršeni i u Virdžiniji i u Alabami, ali su naišli na probleme u Džordžiji pošto su dva kandidata bila neuspešna u svojim drugim trkama. Prethodne nedelje, kandidati sa podrškom 45. predsednika imali su 12-1 u Južnoj Karolini, Nevadi i Severnoj Dakoti, što je usledilo nakon još jedne savršene izborne noći u kojoj je svih 17 Trampovih republikanaca dobilo nominacije u Kaliforniji, Ajovi, Misisipiju, Montani, Nju Džersiju i Južna Dakota 7. juna.

Tramp je ponovo bio savršen u svom izboru na predizborima 24. maja u Alabami i Arkanzasu, kao i u drugom krugu u Teksasu. Kandidati koje podržava bivši predsednik obezbedili su nominacije u Ohaju i Indijani 2. maja.

Sad sledi zatišje u ciklusu izbora, a stranački izbori ponovo kreću iz Merilenda sredinom jula.

Izvor: Breitbart Foto: Youtube

Advertisement