Chicago, IL
27°
Snow Shower / Wind
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 12°F
Wind: 22mph N
Humidity: 81%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
1 am2 am3 am4 am5 am
27°F
27°F
27°F
27°F
27°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
64°F / 28°F
34°F / 25°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

ZATVOR ZA ZVEZDU! Poznati američki reper osuđen na 30 godina zbog seksualnog zlostavljanja i trgovine ljudima

Američka superzvezda R. Keli osuđen je na 30 godina zatvora jer je iskoristio svoju slavu da podvrgne mlade obožavaoce – od kojih su neki bila deca – sistematskom seksualnom zlostavljanju.

Kroz suze i bes, nekoliko Kelijevih tužilaca je sudu i njemu reklo da ih je napao i obmanuo svoje fanove.

„Naterao si me da radim stvari koje su mi slomile duh. Bukvalno sam poželela da umrem zbog toga koliko sam se loše osećala“, rekla je jedna devojka koja je preživela zlostavljane, direktno se obraćajući Keliju koji je u sudu držao sklopljene ruke i oborene oči.

“Da li se sećaš toga?” dodala je.

Keli (55) nije govorio na izricanju presude, gde mu je takođe naloženo da plati kaznu od 100.000 dolara. Pevač i tekstopisac, osvajač Gremija, koji je objavio više platinastih albuma, osuđen je prošle godine za reketiranje i trgovinu seksom na suđenju koje je dalo priliku žrtvama da se oglase nakon što su pre toga izrazile sumnju da se njihove priče ignorišu zato što su crnkinje.

„Iako je seks sigurno bio oružje koje ste koristili, ovo nije slučaj o seksu. Ovo je slučaj o nasilju, okrutnosti i kontroli“, rekla mu je okružni sudija En Doneli.

Ova rečenica je označila kraj karijere repera kojeg su obožavale legije obožavatelja i koji je prodao milione albuma čak i nakon što su optužbe o njegovom zlostavljanju mladih devojaka počele javno da kruže 1990-ih.

Široko rasprostranjeni gnev zbog Kelijevog seksualnog nedoličnog ponašanja dostiglo je vrhunac nakon objavljivanja dokumentarnog serijala „Preživeti R. Kelija“ (Surviving R. Kely).

Kelijevi advokati su tražili da ne bude osuđen na više od 10 godina zatvora jer je imao traumatično detinjstvo „koje je uključivalo teško, produženo seksualno zlostavljanje u detinjstvu, siromaštvo i nasilje“.

Sudija nije smatrao da je to toliko važno u ovom slučaju.

Izvor: Breitbart Foto:

YOU MAY LIKE