Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 49%
Pressure: 29.76"Hg
UV index: 0
2 am3 am4 am5 am6 am
63°F
61°F
61°F
61°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
64°F / 59°F
64°F / 50°F
57°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

AMERIČKI SAN OKONČAN STRAVIČNOM SMRĆU: Sestre iz Gvatemale prve identifikovane žrtve tragedije u Teksasu

Dve devojke, sestre iz Gvatemele, koje su se zaklele da će doći u SAD da ostvare svoje snove i pomognu našoj porodici prve su identifikovane žrtve u tragediji u Teksasu kada je 51 osoba ugušena u kamionu koji je prevozio ilegalne imigrante.

Imigracioni konsultant Fernando Kastro Molina potvrdio je identitete Karle i Griselde Karak-Tambriz gvatemalskom listu El Metropolitano.

TRAGIČNO OKONČAN SAN: Karla i Griselda Karak-Tambriz

Među poginulima u prikolici kamiona je sedam državljana Gvatemale. Dvadeset dva preminula migranta bila su iz Meksika i dva iz Hondurasa.

Ovaj incident je najsmrtonosnije krijumčarenje ljudi na američkom tlu od 2003. godine, kada je 19 migranata umrlo nakon što su se vozili u zadnjem delu usijanog kamiona dok su putovali od Južnog Teksasa do Hjustona. Broj umrlih porastao je na 51 sa 46 u utorak popodne.

Vlasti veruju da su migranti utovareni u kamion u Laredu, pograničnom gradu, u ponedeljak popodne, i prevezeni 150 milja pre nego što su krijumčari napustili vozilo nakon što su imali mehaničarskih problema.

Gradski službenik pronašao je vozilo na periferiji San Antonija, pored železničke pruge, u oblasti okruženoj deponijama automobila, oko 18 časova, nakon što je čuo slabašan vapaj za pomoć koji je dopirao iz kamiona.

Četrdeset šest osoba, uključujući 39 muškaraca i 12 žena, pronađeno je mrtvo na licu mesta, saopštile su vlasti. Još četvoro je kasnije umrlo nakon što su prebačeni u bolnice.

Izvor: Daily Mail Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE