Connect with us

Srbija

OSMA ŽRTVA KORONAVIRUSA U SRBIJI: Na kovid19 niko nije otporan, najmlađa žrtva imala samo 48 godina

Published

on

U Srbiji je potvrđeno ukupno 528 slučajeva koronavirusa, 71 više nego juče, a do sada je preminulo osam osoba. Samo u toku jučerašnjeg dana virus je odneo tri žrtve. Dve u Beogradu i jednu u Nišu, gradovima koji su pored Valjeva, trenutna najveća žarišta zaraze u državi.

Danas je u Kliničkom centru Vojvodine preminuo 62-godišni pacijent pozitivan na koronavirus koji je inače bolovao od dijabetesa, dok za slučaj preminulog muškarca u bolnici u Šapcu, direktorka Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević  još uvek nema zvaničnu potvrdu o infekciji koronavirusom.

“Juče je jedna osoba preminula na Infektivnoj klinici u Beogradu. Pacijent je nekoliko dana bio na respiratoru, radilo se o osobi sa hroničnim bolestima. Drugi smrtni ishod zabeležen je u Nišu, osoba je bila na respiratoru, takođe je to bio pacijent sa šećerom, reumatoidnim artritisom. Juče je zabeležen smrtni slučaj registrovan je opet u Beogradu, u KBC “Dragiša Mišović”. Preminula je osoba od 48 godina“, rekla je Verica Jovanović i još jednom zamolila da se poštuje pravilo distance i izolacije jer “niko nije otporan na koronavirus”.

Jedna od novih mera koja se oveć najavljuje je stavljanje beogradskih opština u karantin.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da smatra da se bliži trenutak kada će centralne gradske opštine biti potpuno izolovane i sprečeno kretanje građana iz jednog dela grada u drugi.

“To će malo dodatno pojačati disciplinu. To se dogovara sa kineskim ekspertima i našim stručnjacima, oni će odrediti kad će se ta mera primeniti”, rekao je Radojičić.

Beogradski sajam je osposobljen za primanje prvih pacijenata i danas bi trebalo da počne sa radom, najavio je dr Branimir Nestorović.

Vlada Srbije je preporučila crkvama i verskim zajednicama da se verski obredi obavljaju na bezbedan način i bez prisustva vernika, uz poštovanje svih dosadašnjih mera Vlade.

Na beogradski aerodorom sinoć je sleteo još jedan avion sa medicinskom pomoći i opremom iz Kine za Srbiju.

Maske stižu u apoteke širom Srbije, a u međuvremenu je nastavljen povratak zaglavljenih srpskih putnika na aerodromima širom sveta. Za subotu je najavljen humanitarni let za srpske državljane na Malti.

Predsednik Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić će se u 18 časova obratiti javnosti.

IZVOR: RTS/Serbian Times FOTO: Pixabay

Advertisement