Chicago
36°
Ведро
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 9mph S
Влажност: 74%
Притисак: 29.86"Hg
УВ индекс: 0
ПетСубНед
43/39°F
43/37°F
41/32°F

Published 1 godina ranije

By admin

SAD ODOBRILE NOVU ISPORUKU: Ukrajina dobija naoružanje vredno 725 miliona dolara!

Sjedinjene Države su najavile novu pošiljku vojne pomoći Ukrajini u ukupnom iznosu od 725 miliona dolara, koja uključuje raketne sisteme Himars, municiju, oklopna vozila, protivtenkovsko oružje, protivtenkovske rakete i sanitet.

“Nastavićemo da stojimo uz ukrajinski narod, koji brani svoju slobodu i nezavisnost sa izuzetnom hrabrošću i bezgraničnom odlučnošću. Sposobnosti koje pružamo pažljivo su odmerene kako bismo doveli do najvećih promena na bojnom polju za Ukrajinu”, rekao je američki državni sekretar Entoni. Blinken.

Pomoć, dodao je, dolazi usred brutalnih ruskih raketnih napada na civile širom Ukrajine i sve više dokaza o zverstvima ruskih snaga. Time je ukupna američka vojna pomoć Ukrajini od kada je predsednik Džo Bajden došao na funkciju na 18,3 milijarde dolara, rekao je Blinken.

Sjedinjene Države i Nemačka isporučiće Ukrajinu ovog meseca sofisticirane protivvazdušne sisteme za borbu protiv ruskih vazdušnih napada, najavio je u petak ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov.

Zelenski je obećao pobedu na Dan branioca

U Ukrajini je u petak obeležen Dan branilaca. “14. oktobra izražavamo zahvalnost svima onima koji su se borili za Ukrajinu u prošlosti i svima onima koji se bore za nju sada. Svima koji su tada pobedili i svima onima koji će sada sigurno pobediti”, Pobedu nad Rusijom najavio je u svom govoru ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u govoru u Astani rekao da Ukrajina ne želi da pregovara. Takođe je najavio da će ruska mobilizacija od 300.000 ljudi biti završena u roku od dve nedelje.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Instagram @secblinken

YOU MAY LIKE