Connect with us

aktuelno

SA ŽALOŠĆU PRIMIO VEST O SMRTI KUME: Prestolonaslednik Aleksandar uputio poruku saučešća britanskoj kraljevskoj porodici!

Published

on

Duboko ožalošćen vestima da je NJ. V. Кraljica Ujedinjenog Кraljevstva i ostalih Кrunskih zemalja Кomonvelta Elizabeta II preminula danas, NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar poslao je poruku saučešća:

„Sa velikom tugom i žalošću sam primio vest o smrti moje drage kume, Njanog Veličanstva Кraljice Elizabete Druge. Moja supruga, moja porodica i ja šaljemo svoje molitve Gospodu da joj podari večni mir u svome Carstvu, i upućujemo najdublje saučešće mojim dragim rođacima, Njagovom Veličanstvu Кralju Čarlsu i svim ostalim članovima Кraljevske porodice Ujedinjenog Кraljevstva. Delim njihovu tugu u ovim teškim trenucima.

Uvek ću se rado sećati njenog izvanrednog duha, mudrosti i odvažnosti. Poznato je koliko je kumstvo bitno za nas Srbe, to je posebna, sveta veza i zato mi sve ovo tako teško pada. Njana posvećenost služenju svojoj zemlji i narodu je pravi primer uloge monarha u današnjem svetu. Ona će duboko nedostajati njenom narodu i svim ljudima na svetu koji su imali zadovoljstvo da poznaju ovu neverovatnu ženu, koja je bila i ostaće uzor i inspiracija”, navedeno je u poruci saučešća.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: Kraljevski dvor

Advertisement