Chicago, IL
37°
Sunny
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 28°F
Wind: 12mph W
Humidity: 53%
Pressure: 30.24"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
39°F
43°F
43°F
45°F
46°F
SunMonTueWedThu
61°F / 41°F
66°F / 52°F
61°F / 41°F
48°F / 37°F
55°F / 46°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SA TRI GODINE ZAKAŠNJENJA: Srpski epidemiolog priznao- zaključavanje zbog korone bilo potpuno nepotrebno!

Epidemiog dr Branislav Tiodorović je povodom godišnjice uvođenja vanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije koronavirusa rekao da se sa istorijske distance može reći da je lokdaun bio neopravdan, ali da su sve protivepidemijske mere bile neophodne u određenim situacijama.

Upitan da li su sve odluke i stroge mere koje su donete tokom pandemije bile opravdane, Tiodorović je za Tanjug rekao da je potrebno uzeti u obzir vreme i situaciju u kojoj su takve mere donete.

„Niko u svetu nije bio siguran u izvor bolesti, načine prenošenja i širenja kao ni u neophodnost mera zaštite i samozaštite. Pri tome, terapija je uveliko lutala i usavršavala se u hodu, odnosno razvoju bolesti i epidemiološke situacije“, rekao je Tiodorović, koji je bio član Kriznog štaba od početka pandemije.

Zbog pandemije koronavirusa u Srbiji je vanredno stanje uvedeno na današnji dan, 15. marta 2020. godine. Zatvoreni su bili vrtići, škole i fakulteti, a starijima od 65 godina bilo je ograničeno kretanje.

Tog dana do 15 časova u Srbiji je ukupno bilo registrovano 57 slučajeva zaraze. U svetu je bilo zaraženo više od 170.000 ljudi, a aktivno zaraženih više od 75.000.

Istog dana vanredno stanje uvedeno je u još nekim državama, EU je predložila ograničvanje putovanja u zemlje Unije, Srbijavoz je obustavio saobraćaj ka Crnoj Gori, dok je Montenegro erlajns prizemljio svoje avione.

Istog dana data je prva eksperimentalna vakcina protiv kovida.

POVEZANE TEME:

GUVERNER FLORIDE USTAO PROTIV BELE KUĆE: Nećemo dozvoliti vakcinaciju beba protiv COVID-a!

POZNATA HOLIVUDSKA GLUMICA TVRDI: Covid maske štete mentalnom zdravlju naše dece!

GRADONAČELNICA ČIKAGA ZARAŽENA COVID-OM: Lori Lajtfut u karantinu!

Izvor: Nedeljnik
Foto: Printscreen YouTube / KTV Televizija – Zvanični kanal

YOU MAY LIKE