Chicago
16°
Делимично облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 14mph WNW
Влажност: 60%
Притисак: 30.21"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/32°F
46/34°F
41/36°F

Published 1 godina ranije

By admin

RUSKI BLOGER OBJAVIO SLIKU: Zarobljeni Amerikanci vezani u vojnom kamionu, čeka se zvanična potvrda! (FOTO)

Portparol Stept departmenta Ned Prajs rekao je da je američka administracija u kontaktu sa porodicama Amerikanaca koji su, navodno, zarobljeni u Ukrajini.

Prajs, koji je rekao da je Stejt department svestan izveštaja o nestalom trećem Amerikancu, rekao je da su vlasti osim sa porodicama nestalih, u kontaktu i sa ukrajinskim vlastima i Međunarodnim komitetom Crvenog krsta, ali da ne mogu da potvrde izveštaje da su njihovi državljani uhvaćeni.

Zapadni mediji objavili su vest da su Aleksandar Džon-Robert Druke (39) iz Tuskaluse u Alabami i Endi Taj Ngok Huin (27) iz Hartsela u Alabami – koji su se borili zajedno sa ukrajinskim snagama severno od Harkova – nestali i postoji bojazan da su ih ruske snage zarobile.

U četvrtak se pojavila fotografija Drukea i Huina u zadnjem delu, kako se čini, ruskog vojnog kamiona što bi mogla da bude potvrda da su ih zarobile ruske snage severno od Harkova prošle nedelje.

Autentičnost fotografije kao i kada je snimljena nije moguće nezavisno potvrditi i proveriti.

Na slici se vidi kako dvojica muškaraca gledaju u kameru sa rukama na leđima, kao da su vezani. Fotografiju bez datuma je na Telegram postavio ruski bloger.

Američki Stejt department je porodici jednog od Amerikanaca nestalih u Ukrajini rekao da postoje potencijalni dokazi o hvatanju Drukea, ali nisu mogli da potvrde autentičnos fotografije, rekla je Bani Druke za CNN.

“Rekli su da postoji fotografija koja se kruži u ruskim medijima. I da naporno rade da je verifikuju“, rekala je ona.

Druke je rekla da je njen sin otišao u Ukrajinu da tamo obučava vojnike da se bore protiv Rusije jer je “osećao da bi Putin, ako ne bude zaustavljen, bio osokoljen svojih uspehom i na kraju bi mogao da završi na američkoj obali”.

Nema mnogo pokazatgelja gde se nalazi vozilo sa vojnicima, ali je CNN uspeo da idenfitikuje belu kutiju sa hranom iz koje ispadaju limene limenke kao “skušu sa povrćem“ koju je napravio ruski proizvođač hrane.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE