Chicago, IL
27°
Snow Shower / Wind
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 12°F
Wind: 22mph N
Humidity: 81%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
1 am2 am3 am4 am5 am
27°F
27°F
27°F
27°F
27°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
64°F / 28°F
34°F / 25°F

Published 1 year ago

By admin

RUSIJA RASTURILA MC DONALDS: Lanac brze hrane “Vkusno i Tochka”prodao više od 1,2 miliona hamburgera!

Nakon što je američki gigant brze hrane napustio zemlju, ovaj lanac brze hrane prodao je više od 1,2 miliona hamburgera, tvrdeći da je povremeno uživao u danima veće prodaje nego pod brendom McDonald’s!

„Ulazimo na novo tržište“, rekao je Aleksandar Govor, vlasnik lanca brze hrane. „Sada će Vkusno I Točka delovati ne samo u Rusiji, već i u Belorusiji.

„Ovo je samo početak“, dodao je on.

Vkusno I Tochka preuzeo je McDonald’s u Rusiji, nakon što je američki gigant brze hrane napustio zemlju.

Težak početak

Nakon otvaranja, 800. restorana bilo je zahvaćeno problemima u lancu snabdevanja. Nestašica pomfrita i koka-kole, bila je težak početak za ruski brend.

U saopštenju objavljenom u petak, kompanija je izjavila da je u završnoj fazi ugovora o franšizingu sa beloruskim lancem restorana brze hrane, u vlasništvu “KSB Victori”.

Planira da otvori 25 prodajnih mesta u šest gradova Belorusije, Ruskog suseda i saveznika u reguinu, koji trenutno rade pod brendom Mekdonalds.

Restorani će početi da rade pod novim brendom u roku od nekoliko nedelja nakon završetka svih procedura, što će spasti oko 2000. radnih mesta.

Dok se ne reši papirologija, restorani će nastaviti da rade pod McDonald’s brendom.

Prevaziđena kriza

Kako se navodi, ovaj lanac brze hrane prodao je više od 1,2 miliona hamburgera, tvrdeći da je povremeno uživao u danima veće prodaje nego pod brendom McDonald’s.

Problemi sa zalihama krompira ostavili su mnoge restorane ovog lanca bez pomfrita ovog leta. A pored nestašice krompira, bila je prisutna i nestašica Coca-Cole, te je iz tog razloga Vkusno I Tochka, služila Dobri Cola-u. Inače, Rusku verziju Coca Cola-e.

Tokom šestomesečnog rada, Vkusno I Tochka je u saopštenju navela da se u potpunosti oporavila od prošlih problema u lancu snabdevanja i prilagodila logistiku, obezbeđujući nesmetan rad svih svojih preduzeća.

Izvor: Nulta tačka Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE