Chicago
64°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 6mph NNE
Humidity: 88%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

RUŠE I PALE SVE PRED SOBOM: Preko 170 policajaca povređeno u neredima u francuskoj prestonici! (VIDEO)

Više hiljada građana u Parizu održalo je komemorativnu šetnju za 17- godišnjaka koga je policijac ubio, a što je dovelo do nasilnih protesta u nekoliko gradova Francuske i hapšenja više od 180 ljudi.

Tokom nereda je povređeno 170 policajaca i napadnuto je 90 javnih.

U Tuluzu je više desetina građana zasulo policiju kamenicama, koja je odgovorila suzavcem, a viđen je i gust dim zbog podmetnutog požara. Dok se u Lilu se oko stotinu ljudi okupilo na protestu ispred gradske skupštine, a demonstranti su palili kante za smeće.

Kako bi se sačuvao mir, ministar unutrašnjih poslova Darmanena najavio je raspoređivanje 40.000 policajaca širom zemlje.

-Juče se desio protest, a organizatori su roditelji preminulog mladića. Na marginama ove šetnje dogodili su se brojni incidenti, zapaljena je jedna banka, a taj požar je jedva ugašen od strane vatrogasaca. Zapravo, sve te nerede bih okarakterisao kao jednu pobunu. Pobunu protiv svega što karakteriše Francusku kao republiku i njene institucije. Prethodna noć je bila izuzetno teška za građane širom te zemlje. Uglavnom su mladići koji su poreklom van Evrope palili sve pred sobom – rekao je gost jutarnjeg programa Kurir televizije Saša Pešić, novinar iz Pariza..

PROČITAJTE VIŠE:

Potom je spomenuo da je 40.000 službenih lica za održavanje reda i mira bilo na ulicama Francuske, ali da mir nisu mogli da uspostave:

-Bilo je velikih obračuna sa pripadnicima organa reda, juče ih je na ulicama Francuske bilo 40.000, a u Parizu 5.000, ali nisu bili sposobni da održe red i mira do ranih jutarnjih časova. U pojedinim gradovima je uveden i policijski čas, međutim nije puno toga doneo. Francuska sve dublje zalazi u jednu ozbiljnu krizu. Problemi koji se godinama stavljaju pod tepih, polako izlaze na površinu.

POVEZANE TEME:

SRPKINJA STUDENT DECENIJE U FRANCUSKOJ: Anđela za godinu dana dala po dve godine na dva fakulteta! (FOTO)

ZELENSKI UDARIO NA SVETINJE: Menja datum najvećeg hrišćanskog praznika i ime legendarnog grada kozaka!

IZVUČENA OLUPINA PODMORNICE TITAN: Pronađeni ljudski ostaci, stručnjaci sprovode hitne analize! (VIDEO)

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Twitter @ronin19217435

YOU MAY LIKE