Chicago
72°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 75%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 1
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

STEJT DEPARTMENT NEZADOVOLJAN: Proglašavanje terorističkih organizacija od strane Prištine neusaglašeno sa SAD!

Odluka Vlade Kosova o proglašavanju Civilne zaštite i Severne brigade za terorističke organizacije nije doneta u koordinaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama i drugim međunarodnim partnerima, navedeno je u odgovoru Stejt departmenta Glasu Amerike.

“Trebalo je da bude usaglašena sa najbližim međunarodnim partnerima, uključujući one čija je primarna odgovornost da obezbede stabilnost Kosova. Ponovo pozivamo Kosovo da se uzdrži od jednostranih poteza u trenutku dok sa svim stranama radimo na rešavanju trenutne krize”, navedeno je u odgovoru.

Ukazano je i da SAD osuđuju, kako je naznačeno, neprihvatljivo nasilje nad trupama Međunarodne mirovne misije NATO-a na Kosovu (KFOR).

“Odgovorni za napade treba da budu procesuirani – poštujući propisane procedure i uz punu transparentnost”, precizirano je u odgovoru Stejt departmenta.

PROČITAJTE VIŠE:

Vlada u Prištini u četvrtak je terorističkim proglasila Civilnu zaštitu i Severnu brigadu, tvrdeći da su njihovi članovi odgovorni za nemire na severu Kosova i Metohije i da predstavljaju pretnju “ustavnom poretku i bezbednosti”.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja je posle sednice vlade izneo tvrdnju da je Priština odluku da Civilnu odbranu i Severnu brigadu proglasi terorističkim organizacijama koordinisala sa međunarodnim partnerima.

“Mi kontinuirano koordiniramo sa svim našim saveznicima, ponekad se slažemo, a ponekad se ne slažemo. Bez sumnje smo koordinisani za ovaj korak”, rekao je Svečlja i dodao da će vremenom sa strateškim partnerima podeliti detalje tog procesa, preneo je portal Kaldžo.

POVEZANE TEME:

VIDOVDANSKA BESEDA PATRIJARHA: Na Kosovu i Metohiji smo u svojoj kući, naše svetinje su dom svih Srba!

AMERIČKI SENATORI PISALI BAJDENU: Traže da se preispita podršku Prištini, ali i odnosi sa Srbijom!

LEPE VESTI SA KOSOVA: Škole u srpskim sredinama upisuju sve više mališana!

Izvor: Agencije
Foto: AP

YOU MAY LIKE