Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 3mph S
Humidity: 66%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
WedThuFri
81/64°F
75/54°F
59/46°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

RODITELJI IZ RIBNIKARA PODNELI VELIKU TUŽBU: Na udaru država Srbija, škola, dečak ubica i njegova porodica!

Članovi porodica ubijene dece u OŠ “Vladislav Ribnikar” podneli su početkom avgusta privatnu tužbu protiv dečaka ubice (14) i njegovih roditelja, za naknadu nematerijalne štete, a jedna porodica nastradalog deteta podnela je tužbu protiv države, dok je druga oštećena porodica tužila i Osnovnu školu “Vladislav Ribnikar”.

Kako je za Nova.rs potvrđeno, tužba je podneta u parničnom postupku za naknadu nematerijalne štete.

Ranije je podneta i tužba od strane članova porodice ubijenih protiv roditelja maloletnog K. K., a ukupno je 27 tužilaca.

Tužili i dečaka ubicu

Tuženi su dečak ubica (14), njegova majka i otac.

Prema ocu su privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine već bile prethodno određene u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

„Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Takođe, ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđnja pa dok za to traju uslovi – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica“, rečeno je ranije.

Podsetimo, protiv majke dečaka koji je izvršio masovno ubistvo je već podneta jedna tužba. Nju su tužila četiri člana jedne porodice jedne od žrtava pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“. Oni su zatražili odštetu u iznosu od oko 300.000 evra.

PROČITAJTE VIŠE:

Zabranjeno da raspolažu nekretninama

Ocu i majci dečaka ubice je privremeno zabranjeno da raspolažu nekretninama i novcem. Ovo je, po predlogu porodica ubijenih u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ranije usvojio Viši sud u Beogradu. Ipak, ovo je samo privremeno rešenje, koje za cilj ima da „obezbedi“ sredstva kojima bi se isplatila naknada štete porodicama oštećenih za smrt njihovih najbližih.

Protiv majke dečaka ubice se ne vodi krivični postupak, a kako je ranije saopštilo tužilaštvo, protiv nje je pokrenuta predistraga, formiran je predmet, kako bi se utvrdilo da li je učinila krivično delo zlostavljanje i zapuštanje deteta.

Dečak-ubica je 18. jula saslušan kao svedok u krivičnom postupku koji se vodi protiv njegovog oca, koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti. Tada je govorio o tome na koji način je došao do oružja, ali i zbog čega je počinio zločin.

Otac dečaka ubice se tereti da je obučavao sina da rukuje oružjem, da ga je vodio u streljanu, kao i da oružje kojim je dečak ubio vršnjake, nije držao po propisima.

POVEZANE TEME:

VREDNI PANČEVAC ODUŠEVIO SRBIJU: Miloš (10) uzgaja i prodaje papričice kako bi sakupio za džeparac! (FOTO)

OVO JE PRAVI HEROJ SA PLAŽE JAZ! Bogdan spasao život davljeniku reanimacijom: “Isplatilo se ići na kurs Prve pomoći!”

“TATA, JA ODAVDE NEĆU IZAĆI ŽIV”: Hrvatskog huligana dočekao pakao u grčkom zatvoru, pretnje smrću se samo nižu!

Izvor: Nova.rs
Foto: Nova.rs

YOU MAY LIKE