Chicago, IL
52°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 50°F
Wind: 6mph NNE
Humidity: 44%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 2
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
50°F
50°F
46°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 46°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

RITENHAUS UDARA NA VELIKE: Tinejdžer tuži Vupi Goldberg i druge koji su ga nazivali “ubicom” i “rasistom”, na listi i predsednik Bajden!

Kajl Ritenhaus, tinejdžer optužen pa oslobođen za ubistvo dvojice i ranjavanje trećeg čoveka tokom nemira u Kenoši, (Viskonsin, SAD) planira da tuži ljude i organizacije koji su ga, između ostalog, nazvali ‘ubicom’, ‘belim suprematistom’, uoči suđenja i kasnijeg oslobađanja.

Ritenhaus je ubio dvojicu muškaraca i ranio trećeg tokom sukoba usred antipolicijskih protesta u Kenoši u avgustu 2020. On je svedočio da je to učinio u samoodbrani. Prošlog novembra, 18-godišnjak je proglašen nevinim po svim tačkama optužbe i izašao iz suda kao slobodan čovek.

Govoreći u emisiji kod Takera Karlsona na Foks Njuz-u, Ritenhaus je rekao da želi da smatra „odgovornim” velike medijske i estradne ličnosti, napominjući da planira da tuži i voditeljku tok-šou, glumicu Vupi Goldberg.

„Na listi je dosta političara, poznatih ličnosti, sportista, Vupi Goldberg. Nazvala me je ubicom nakon što me je porota oslobodila. Ona je to i dalje govorila, a ima i drugih”, rekao je Ritenhaus Takeru.

TRAŽI ODGOVORNOST OD MEDIJA: Kajl Ritenhaus tužiće one koji su ga nazivali “ubicom” i “rasistom”

Ritenhaus je rekao da će pokrenuti “Projekat odgovornosti medija” kao alat za prikupljanje sredstava i pozivanje medija na odgovornost za ‘laži koje su izrečene o njemu’.

Takođe je otkrio da je na njegovom nišanu Cenk Ujgur, osnivač emisije “Mladi Turci”, dodajući da ga on „i dalje naziva „ubicom“.

„Šta je sa ljudima koji su vas nazvali “belim suprematistom”? Prilično je teško dobiti posao do kraja života ako ste bela rasa. Hoćete li im odgovarati?’ upitao je Karlson.

‘Apsolutno. Pozivaćemo na odgovornost svakoga ko je lagao o meni, kao što su me svi koji su lagali nazivali belim suprematistom“, rekao je Ritenhaus. „Svi će oni odgovarati.’

Ritenhaus je odbio da otkrije ko bi još mogao da se nađe na njegovom udaru, ali bi na kraju to mogao da bude prilično dug spisak, uključujući i predsednika Sjedinjenih Država Džoa Bajdena.

I PREDSEDNIK NA TAPETU: Bajden nazvao Ritenhausa “belim suprematistom”

Dva meseca pre nego što je Bajden izabran za predsednika, on je kritikovao tadašnjeg predsednika Trampa jer je odbio da osudi ljude koji su protiv nereda „Black Lives Matter“ kao ‘bele suprematiste’.

Tvit tadašnjeg kandidata uključivao je sliku iz video klipa Ritenhausa, koji je u vreme snimanja imao 17 godina.

„Ne postoji drugi način da se to kaže: predsednik Sjedinjenih Država je sinoć odbio da dezavuiše bele suprematiste na sceni debate“, napisao je Bajden na Tviteru u septembru 2020.

Izvor: Daily Mail Foto: Youtube/Daily mail

YOU MAY LIKE