Chicago
75°
Partly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 1mph SE
Humidity: 61%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
FriSatSun
75/63°F
73/59°F
70/59°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

REKORD NAD REKORDIMA NA ROŠTILJIJADI U LESKOVCU: Napravljena pljeskavica od 80 kilograma! (FOTO, VIDEO)

Dobro uigrana ekipa leskovačkog restorana „Koliba“, sedmu godinu zaredom, oborila je večeras sopstveni rekord u pripremanju najveće pljeskavice na svetu. Ona je na „Roštiljijadi“ u Leskovcu napravila pljeskavicu od čak 80 kilograma roštilj mesa što je za 12,8 kilograma više u odnosu na prošlu godinu.

Posle pečenja prečnik najveće pljeskavice na tradicionalnom i memorijalnom takmičenju „Novica Stanković Šaponja“ iznosio je 175, a njena debljina 3,5 centimetra.

Dobro poznata ekipa koju čine leskovačke roštiljdžije: Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević i Ivica Zdravković, ove godine pojačani Bojanom Cvetkovićem i Dejanom Dragićevićem, odlučila je da prošlogodišnji rekord uveća za veliku dodatnu količinu roštilj mesa i da sebi postavi izazov za koji se činilo da neće uspeti da prevaziđe.

Pred njima nije bio lak zadatak, ali su najveću pljeskavicu, kako su kazali, napravili nikada brže i lakše. Rekord duguju višegodišnjem iskustvu, jer pljeskavicu tešku 80 kilograma i pleh na kojem se ona oblikuje i peče treba i okrenuti.

To je i najkritičniji, ali i najzanimljiviji deo ovog takmičenja koje posetioci sa pažnjom i strepnjom posmatraju, jer od okretanja uglavnom i zavisi hoće li pljeskavica ostati cela. Ogromna pljeskavica je po tradiciji, nakon pečenja u dvorištu Šop Đokićeve kuće, podeljena okupljenim građanima.

Ovom gurmanskom spektaklu, osim velikog broja posetilaca 33. „Roštiljijade“, prisustvovali su i ministar omladine i turizma Husein Memić, pomoćnica ministra Dunja Đenić i državni sekretar ovog ministarstva, a nekadašnji direktor leskovačke Turističke organizacije Žikica Nestorović.

Takmičenje se odvijalo uz muziku orkestra Elvisa Bajramovića, prve trube u Guči prošle i 2019. godine.

PROČITAJTE VIŠE:

“DAJEŠ ZDRAVLJE ZA PARE, GORE OD ROBIJE”: Zorica radi i po 13 sati u Americi, a njena ispovest potresla je dijasporu!

ISPOVEST MAJKE MALOG LAVA: Verujemo našim lekarima i nadamo se najboljem, on se dobro oseća, veseo je i razigran!

SRPSKI RADNIK U NEMAČKOJ RAZOČARAN: Radio sam 14 sati dnevno uz uvrede i dobio otkaz jer sam jedan dan bio bolestan!

Izvor: Novosti
Foto: TOL

YOU MAY LIKE