Connect with us

Srbija

REKLA DA OSVAJA ZLATO I ISPUNILA OBEĆANJE: Sofija (10) pobedila jaku konkurenciju u brzom klizanju iako grad iz kog dolazi nema ledenu halu

Published

on

Rezultate male Sofije njeni roditelji opisuju kao izvanredne, s obzirom na to da, iako živi u Nišu, zbog uslova putuje u Beograd na treninge i takmiči se za tamošnji klub

Niš možda nema ledenu dvoranu, ali ima Sofiju Rodić (10) koja je od malih nogu zaljubljena u brzo klizanje, a svoju ljubav prema ovom sportu najbolje pokazuje osvajanjem medalja na takmičenjima. Poslednje odličje u nizu stiglo je posle Drugog kola Alpe adria trophy koje je održano u Beogradu početkom decembra.

Iako nije važila za favorita, Sofija je ipak bila najbolja u svojoj kategoriji u brzom klizanju.

Njen prolazak kroz cilj pre svih ostalih takmičarki predstavljao iznenađenje ne samo za one koji su trku pratili, već i za njene roditelje.

Ipak, oni najsjajnije odličje pripisuju Sofijinoj zrelosti i verom u sebe.

Sofija nije važila za favorita, ali svaki njen trening, svaki uloženi trud, odricanje, dalo je rezultat koji je i za nas roditelje bio iznenađujuć

U njenoj konkurenciji bilo je 19 takmičarki iz 8 zemalja – Austrije, Rumunije, Mađarske, Slovačke, Bugarske, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

“Sofija nije važila za favorita, ali svaki njen trening, svaki uloženi trud, odricanje, dalo je rezultat koji je i za nas roditelje bio iznenađujuć. Očekivali smo treće, četvrto mesto, ali naše dete nas je uverilo da ona sa 10 godina ima toliku zrelost i veru u sebe, da je sama rekla da osvaja zlato i to je i uradila. Takmičenje je bilo vrhunski organizovano i lepo je reći da su se deca van terena družila, igrala, a na terenu bile ljute protivnice”, rekli su roditelji.

PREPORUKA ZA ČITANJE: KAKO JE ALEKSANDAR DOHVATIO ZVEZDE IZ CRNAČKOG GETA: Imigrant odrastao u limenoj prikolici, među makroima i dilerima, danas je jedan od najvećih magova marketinga u SAD!

Rezultate male Sofije njeni roditelji opisuju kao izvanredne, s obzirom na to da, iako živi u Nišu, zbog uslova putuje u Beograd na treninge i takmiči se za tamošnji klub.

Prethodni period je za Sofiju bio izuzetno težak jer je bila na tri međunarodna takmičenja koja imaju evropski karakter. Na svakom od ovih takmičenja borila se u izuzetno teškoj konkurenciji sa takmičarima koji treniraju u mnogo boljim uslovima od nje. Pre takmičenja u Beogradu, takmičila se u Debrecinu, Spisska Nova Ves, Budimpešti i na svakom od njih je bila u borbi za medalju.

Ovde možete pročitati neke od već objavljenih priča na našem portalu:

NAJBOLJI RESTORAN NA SVETU VODI SRBIN LJUBA, IZBEGLICA IZ SARAJEVA: Ronaldo jede šta mu stavim na sto, nema izvoljevanja”

RIJALITI ZEMLJA: Najpretraživaniji Google pojam u Srbiji je – Zadruga!

U ČIKAGU UMRO POSLEDNJI BEOGRADSKI GOSPODIN: Čudesni život Bobe Bojovića (95) – vek proveden pored kraljeva, predsednika, maršala, udbaša i mafijaša!

IZVOR: Južne vesti FOTO: Petar Jović

Advertisement