Chicago, IL
52°
Cloudy
6:04 am7:35 pm CDT
Feels like: 48°F
Wind: 7mph N
Humidity: 64%
Pressure: 29.98"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
50°F
50°F
48°F
48°F
46°F
FriSatSunMonTue
57°F / 36°F
50°F / 37°F
57°F / 43°F
63°F / 52°F
59°F / 39°F

Published 5 years ago

By admin

RAMPA ZA AJVAR! Grci rešili da stanu na kraj srpskom “paradajz turizmu”

“Imaju naši turisti čak i razrađen sistem. Ako je mali rešo sa dve ringle oni nose limene ploče koje stavljaju preko i pritisnu, pa imaju veću površinu za veći broj paprika – kaže Aleksandar Seničić, direktor Jute.

Pečenje ribe i teških jela u apartmanima širom Grčke više nije dozvoljeno, ali takođe i jedna aktivnost koju Srbi u septembru posebno vole – spremanje ajvara.

Opšte su poznata stajališta posle Niša i u Makedoniji gde Srbi kupuju paprike koje se potom tovare u prtljažnik i voze dalje do Grčke. Tegle se kupuju u lokalnim prodavnicama.

– Imaju naši turisti čak i razrađen sistem. Ako je mali rešo sa dve ringle oni nose limene ploče koje stavljaju preko i pritisnu, pa imaju veću površinu za veći broj paprika. To se stvarno dešava – navodi Aleksandar Seničić, direktor Jute.

Grci za ovakvo ponašanje ne mogu nikog da kazne, pa trenutno muče muku sa turistima koji koriste, a ne plaćaju klimu.

– Struja je jako skupa u Grčkoj, pa se zato ti rashladni uređaji doplaćuju jer ako bi se to unelo u cenu aranžmana bilo bi preskupo – kaže Seničić i dodaje da se naši ljudi uvek snađu i kupe kod Kineza univerzalni daljinski upravljač.

Prošle godine je jedna Grkinja čak isekla kablove jer nije znala više šta da radi i kako da spreči goste da besplatno koriste klimu. Od ove godine pak, gosti koji se tako budu ponašali mogu biti izbačeni iz svog apartmana

Izvor: Telegraf

YOU MAY LIKE