Connect with us

aktuelno

RAMPA ZA AJVAR! Grci rešili da stanu na kraj srpskom “paradajz turizmu”

Published

on

“Imaju naši turisti čak i razrađen sistem. Ako je mali rešo sa dve ringle oni nose limene ploče koje stavljaju preko i pritisnu, pa imaju veću površinu za veći broj paprika – kaže Aleksandar Seničić, direktor Jute.

Pečenje ribe i teških jela u apartmanima širom Grčke više nije dozvoljeno, ali takođe i jedna aktivnost koju Srbi u septembru posebno vole – spremanje ajvara.

Opšte su poznata stajališta posle Niša i u Makedoniji gde Srbi kupuju paprike koje se potom tovare u prtljažnik i voze dalje do Grčke. Tegle se kupuju u lokalnim prodavnicama.

– Imaju naši turisti čak i razrađen sistem. Ako je mali rešo sa dve ringle oni nose limene ploče koje stavljaju preko i pritisnu, pa imaju veću površinu za veći broj paprika. To se stvarno dešava – navodi Aleksandar Seničić, direktor Jute.

Grci za ovakvo ponašanje ne mogu nikog da kazne, pa trenutno muče muku sa turistima koji koriste, a ne plaćaju klimu.

– Struja je jako skupa u Grčkoj, pa se zato ti rashladni uređaji doplaćuju jer ako bi se to unelo u cenu aranžmana bilo bi preskupo – kaže Seničić i dodaje da se naši ljudi uvek snađu i kupe kod Kineza univerzalni daljinski upravljač.

Prošle godine je jedna Grkinja čak isekla kablove jer nije znala više šta da radi i kako da spreči goste da besplatno koriste klimu. Od ove godine pak, gosti koji se tako budu ponašali mogu biti izbačeni iz svog apartmana

Izvor: Telegraf

Advertisement