Chicago
27°
Cloudy
7:07 am4:58 pm CST
Feels like: 12°F
Wind: 19mph S
Humidity: 77%
Pressure: 29.83"Hg
UV index: 1
SatSunMon
30/23°F
28/14°F
18/0°F

Published 15:07

By admin

PRVI VELIKI GRAD U SAD: Čikago potpuno ukinuo sva kovid ograničenja!

Grad Čikago i savezna država Ilinoj ušli su u fazu 5, što znači da su ponovo potpuno otvorenii da su gotovo sva ograničenjima zbog kovida 19 ukinuta.

Čikago je sada najveći grad u zemlji koji je u potpunosti otvoren. Od petka nema ograničenja na kapacitete rada za barove, restorane, teretane ili druga mesta okupljanja, a ne važe ni zahtevi za socijalno distanciranje.

Maske su i dalje obavezne u javnom prevozu, na aerodromima, u školama, u bolnicama i u nekim drugim zajednicama. Međutim, preduzeća mogu doneti svoja pravila kada je u pitanju nošenje maski i distanciranje.

Država se još uvek bori protiv pandemije, ali najnoviji brojevi slučajeva su dovoljno niski da se može bezbedno nastaviti sa otvaranjem.

“Pozivam sve Ilinojce da osete nadu i radost ovog trenutka, istovremeno prepoznajući da je ova pandemija i dalje veoma prisutna za svet u celini … Кako preduzimamo sledeći korak napred, učinimo to sa obnovljenom posvećenošću empatiji, zajednici i tome da svaki dan proveden zajedno bude važan. Uspeo si, Ilinoj”, rekao je guverner Dž. B. Pricker.

Gradonačelnica Lori Lajtfut , komesarka za javno zdravlje Čikaga dr. Alison Arvadi i drugi gradski čelnici takođe su govorili o ponovnom otvaranju.

“Zbog neverovatnog napretka koji smo postigli u našoj misiji da zaustavimo širenje kovida 19, oduševljen sam što mogu da objavim da smo u stanju da bezbedno pređemo u 5. fazu i postanemo prvi veći grad u zemlji koji se u potpunosti ponovo otvara”, rekla je Lajtfut.

“Naši stalni napori u vezi sa vakcinacijom, koji daju prednost pravičnosti i inkluziji, napravili su izuzetnu razliku u borbi protiv kovida i rezultirali su najnižom stopom pozitivnih od početka pandemije. Ovaj napredak, kao i tekuće inicijative poput Open Chicago , omogućili su nam da bezbedno ukinemo ograničenja kapaciteta i vratimo stanovnike aktivnostima koje najviše vole. Današnjom najavom, dok sve više stanovnika nastavlja sa svojim poslom i vakcinacijom, korak smo bliže mogućnosti da ostavimo pandemiju iza sebe“, dodala je.

Grad je saopštio da su se udružili sa Lollapalooza-om kako bi uručili 1.000 jednodnevnih propusnica ljudima koji su potpuno vakcinisani. Akcija ima za cilj da podstakne ljude na vakcinaciju.

Piše: ABC7 Chicago
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE

GODINE 2022. POSTAO TREĆI NAJBOGATIJI ČOVEK SVETA: Juče izgubio 6,5 milijardi dolara, označili ga kao prevaranta!
LOPOVI UKRALI SUŠENO MESO NA FRUŠKOJ GORI, VLASNIK PORUČIO: "Ne daj Bože da dete pojede to meso, ne želim nikog da nosim na duši!"
SRĐAN ĐOKOVIĆ: Gledaću Novaka od kuće, moja porodica samo želi mir!
NOLE O POTEZU OCA SRĐANA: Nije mi to trebalo pred finale, ali nadam se da će biti tu! Mediji su pogrešno protumačili događaj!
SRĐAN ĐOKOVIĆ IZAZVAO POMETNJU: Slikao se pored zastave sa Putinovim likom u Australiji, Novak ponovo na udaru!
OVDE JE ROĐEN SVETI SAVA: Do nedavno je sve bilo obraslo u korov, a sada niče velelepan hram! (FOTO)
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PATRIJARH PORFIRIJE U NJUJORKU: Obnova izgorelog hrama Svetog Save mora da bude brža i efikasnija!
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
OVDE JE ROĐEN SVETI SAVA: Do nedavno je sve bilo obraslo u korov, a sada niče velelepan hram! (FOTO)
JOVANA JE IZGUBILA SVE KOJE JE IMALA NA SVETU: Onda je došao bračni par Marić i pružio joj novi život i topli dom!
KAD POLITIKA UMEŠA PRSTE: Nova verzija kultnog crtaća najomraženija animirana serija ikada!
NOLE O POTEZU OCA SRĐANA: Nije mi to trebalo pred finale, ali nadam se da će biti tu! Mediji su pogrešno protumačili događaj!