Chicago
10°
Cloudy
7:00 am5:07 pm CST
Feels like: 3°F
Wind: 4mph W
Humidity: 40%
Pressure: 30.63"Hg
UV index: 0
SatSunMon
39/34°F
37/27°F
43/39°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

OKUPLJANJE SRPSKIH PORODICA 19.JUNA U ČIKAGU: Udružimo se oko naše tradicije i dece, ne dozvolimo da rastu kao stranci!

U subotu, 19. juna, na imanju crkve Svetog Nikole u Brookfieldu kraj Čikaga, biće održan Porodični Piknik, manifestacija koja neguje tradicionalne porodične vrednosti. Piknik počinje u 10 časova, a organizatori ga najavljuju kao promociju novog modela okupljanja srpske zajednice u Čikagu i Americi.

– Želimo da udružimo naše porodice i da se okupimo oko naše dece, da malo promenimo taj klasični obrazac srpskih i balkanskih okupljanja. Da osim roštilja i rakije ponudimo i neke druge stvari koje se tiču srpske tradicije, kulture, da sportskim aktivnostima nas starijih i Dečjom Olimpijadom podržimo ideju da u zdravom telu raste i zdrav duh. Sportski program za odrasle sastoji se od fudbala, turnira u stonom tenisu, potezanja konopca i bacanja kamena s ramena, ističe Antonije Kovačević, glavni urednik Serbian Timesa, koorganizatora.

POVRATAK PORODICI: Prilika da se roditelji druže, a deca sklope prijateljstva za ceo život

On dodaje kako će svi sadržaji, a ima ih mnogo, biti besplatni, te da se događaj organizuje u saradnji sa parohijiom Svetog Nikole, tačnije ocem Nemanjom Tešićem.

-Posebno smo se potrudili da našoj deci pružimo vrhunski ugođaj i mnogo igara i aktivnosti kojih, naročito u poslednje vreme, zbog korone, vrlo malo imaju u svojim školama i školicama. Roditelji će moći da se opuste jer će sa decom raditi naše animatorke, a biće tu i jedna od najpoznatijih čikaških slikarki koje se bave oslikavanjem lica, tako da će deca na nekoliko sati moći da se pretvore u junake iz bajki i snova. Tu je i izložba ikona nekoliko srpskih autora, a sve će pratiti i bogat kulturno muzički program, u izvođenju Tamburica Haus benda (12-3PM) i Anđele&Neše (3-7PM), kaže Ivana Milano, suorganizatorka događaja, ispred udruženja Chicago Events.

BIĆE VESELO: Tamburica Haus Bend, garancija dobre zabave

Za prvoklasni gurmanski ugođaj potrudio se Lazić Deli, jedna od najstarijih srpskih manufaktura za proizvodnju mesa u Čikagu i okolini. Čuvenim ćevapima i prasetu sa ražnja na trpezi će se pridružiti i kobasice koje proizvode u saradnji sa svojim partnerima iz Harczak`s.

TRADICIJA KOJA ZNAČI KVALITET: Roštiljsko i suvo meso Lazić Delija i Harczak`s već decenijama na dobrom glasu

Organizator Porodičnog Piknika naglašava da su bogat sadržaj omogućili zahvaljujući sponzorima, transportnim kompanijama Kavkaz Express i Distance Trucking, te uvozniku prehrambenih proizvoda sa Balkana – Global Trade International.

-Pridružite nam se 19.juna na imanju Svetog Nikole u Brookfieldu. Verujemo da ćete osvežiti neke uspomene sa porodičnih okupljanja kakva su bila popularna u vreme druženja naših roditelja, te pružiti priliku svojoj deci da steknu nove drugare i prijatelje među decom sa kojima ih veže više nego što su toga i svesni, ističe na kraju Antonije Kovačević, vlasnik i urednik Serbian Timesa.

Za više informacija o Porodičnom Pikniku javite se na telefon: 708-981-5244

Piše: Serbian Times Foto: Kavkaz Express, Distance Trucking, Nada Martinović

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)