Chicago
46°
Partly Cloudy
6:36 am7:13 pm CDT
Feels like: 41°F
Wind: 9mph ESE
Humidity: 51%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 2
FriSatSun
61/37°F
41/30°F
55/43°F

Published 4 years ago

By Antonije Kovačević

PRVI INTERVJU, LUKA I MATIJA DIVAC: Oženićemo se iz Srbije, tamo su najbolje devojke!

Otac nas nikada nije forsirao da krenemo njegovim stopama. Ja sam igrao košarku do pre dve-tri godine i onda sam odlučio da prestanem. Kada smo bili klinci rekao nam je da moramo da idemo na bar jedan sport, da se ne ugojimo kad odemo kod babe u Srbiju da nas nahrani (smeh)

U svom intervjuu za Serbian Times, prvom koji su ikada dali za neki medij, braća Luka Andrej(28) i Aleksandar Matija Divac(23) otkrivaju ono što javnost najviše i zanima – ko su i čime se bave sinovi najveće srpske košarkaške zvezde, odnedavno člana Kuće slavnih, Vlade Divca.

Ono što se iz dosadašnjih šturih napisa moglo saznati jeste da je Luka više povukao na majčinu, umetničku stranu (Ana Divac je glumica), završio filmsku režiju, da živi u Americi ali da mnogo putuje, a da je Matija košarkaški visok na oca (202cm), da je do pre koju godinu igrao košarku, između ostalog i u Srbiji (Partizan i Radnički)…

Ono što je bio naš prvi utisak – jeste da pred nama stoje dva pristojna i pozitivna momka, neopterećena slavom njihovog oca, kome pomažu u radu humanitarne Fondacije Divac, koja je nedavno u Čikagu skupila 44.000$ za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu.

-Pomažemo ocu kada god možemo, kada nismo na fakultetu i ne radimo. Kada zatrebamo njemu i majci, tu smo.

KOLEGA: Matija Divac završava studije za medije i komunikaciju

Završavam studije komunikacije u Sakramentu, dakle biću Vaš kolega, novinar, ističe Matija, dok Luka dodaje da trenutno piše tri scenarija, za jedan kratkometražni, jedan dugometražni film i – strip!

Čime se bavite, predstavite se čitaocima Serbian Times-a…

-Završavam studije komunikacije u Sakramentu, dakle biću Vaš kolega, novinar, ističe Matija, dok Luka dodaje da trenutno piše tri scenarija, za jedan kratkometražni, jedan dugometražni film i – strip! Brat Matija dodaje da je Lukin film dobio nagrade, čime njegov stariji brat i ne voli baš da se hvali.

Inače, radi se o Lukinom kratkom filmu “Boys and Girls“(2017), koji je do sada dva puta nagrađivan. Luka je rođen u Los Anđelesu, a živeo je u Španiji i Srbiji. Nakon što je završio srednju školu u Evropi vratio se u Kaliforniju gde je završio režiju na “Chapman Univerzitetu“. Osim filma “Boys and Girls“, Luka je snimio i kratki film “Coffe Break“ te producirao ostvarenje “Chocolate & Cigarettes”.

Matija je, s druge strane, krenuo očevim stopama, živeo u Srbiji, igrao za mlađe kategorije Radničkog sa Crvenog krsta i Partizana, ali na kraju ipak odlučio da “okači patike o klin” i posveti se školovanju.

Obojica su bili sa ocem kada je nedavno primljen u košarkašku Kuću slavnih u Springfildu. Pitamo ih kakav je bio osećaj…

-Nema reči da se to opiše…kaže Luka. Toliko smo bili ponosni zbog njega. Emocije su me preplavile, samo što nisam počeo da plačem. Taj trenutak kada su mu posle govora dali jaknu ću pamtiti zauvek, prelepo je bilo…

-Mi smo uvek znali da je on bio veliki košarkaš, ali sada nam je bilo naročito drago da to ceo svet prepoznaje, ne samo kao košarkaša nego i kao čoveka. Bili smo vrlo pponosni na oca te noći, dodaje Matija.

FILMSKA KARIJERA: Luka Divac piše scenarije i sprema nove projekte

Toliko smo bili ponosni zbog njega. Emocije su me preplavile, samo što nisam počeo da plačem. Taj trenutak kada su mu posle govora dali jaknu ću pamtiti zauvek

Luka Divac o Kući slavnih

Kako to da nijedan od vas dvojice nije krenuo njegovim stopama? Je li bilo pritisaka sa očeve strane da postanete košarkaši, makar malo…

-Mi smo se uvek bavili sportom. Ja sam se takmičio u snoubordu, a Matija je do skoro igrao košarku, ali nikada nije bilo pritisaka sa njegove strane, ističe Luka. Nadovezuje se Matija:

-Nije nas forsirao. Ja sam igrao košarku do pre dve-tri godine i onda sam odlučio da prestanem. Kada smo kao klinci rasli rekao nam je da moramo da idemo na bar jedan sport, da se ne ugojimo (smeh) kad odemo kod babe u Srbiju da nas nahrani.

Koliko često odlazite u Srbiju?

-Kad god imamo priliku. Ja sam zimus bio u Srbiji, ističe Matija.

PRVO NA PLJESKAVICU: Luka i Matija Divac

Kad sletimo u Beograd idemo pravo kod “Lokija” na pljeskavicu! Posle toga na burek, pa na rakijicu! (smeh obojice). Prvo hrana pa onda sve ostalo…

Kako se osećate tamo, u Srbiji…kao neki stranci koji dođu da obiđu familiju, ili kao svoji na svome?

-Apsolutno kao svoji na svome. Mi smo uvek išli u Srbiju preko leta. Dođemo u Beograd, pa preko Kraljeva, do Prijepolja. Onda smo se preselili tamo, ja sam živeo 5 godina, Luka dve, kaže Matija, a Luka dodaje:

-Znalo se kod nas, svaka zima i svako leto se išlo za Srbiju, u pauzama škole i faksa…Najbolje mesto za odmor! – zaključuju obojica.

Koje je prvo mesto na koje odete kada sletite u Beograd?

-Pravo kod “Lokija” (kiosk brze hrane na Dorćolu, prim.aut.) na pljeskavicu! Posle toga na burek, pa na rakijicu! (smeh obojice). Prvo hrana pa onda sve ostalo…

Sudeći po tome kako se obradujete kada pomenemo Srbiju, možemo da očekujemo da ćete se sutra tamo i oženiti, pronaći gospođe Divac?

Najverovatnije. Tamo su najbolje cure, konstatuje Matija Divac, a Luka mu prećutno, klimanjem glave, daje podršku.

Tekst: Antonije Kovačević Foto&Video: Goran Pikula

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)