Connect with us

Amerika

“TESLA” USKORO U SRBIJI I HRVATSKOJ: Ilon Mask: Nikola Tesla će biti ponosan što će imati svoje automobile u zemlji iz koje je potekao!

Published

on

SAN FRANCISKO – Ilon Mask, izvršni direktor kompanije “Tesla”, najavio je da će se “Tesla” uskoro naći u Srbiji, Slovačkoj i Hrvatskoj. Mask je ovu informaciju podelio sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Tviter.

“Nadamo se otvaranju u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini zemalja istočne Evrope početkom sledeće godine. Napokon, učinićemo da Nikola Tesla bude ponosan što će imati svoje automobile u zemlji iz koje je potekao”, napisao je Mask na Tviteru, ali nije precizirao na koju zemlju misli.

Mask nije precizirao ni šta tačno planira da radi u pomenutim zemljama, ali se pretpostavlja da je mislio na otvaranje predstavništava kompanije koja proizvodi ove električne automobile.

U Srbiji, prema podacima iz 2018. godine, bilo svega 148 električnih vozila, a više od polovine su automobili. Na mnogim lokacijama u našoj zemlji postavljeni su punjači za ova vozila, a 15 brzih punjača nalazi se na trasi Koridora 10. Punjači su, takođe, postavljeni na auto-putevima, u javnim garažama, u blizini naplatnih rampi, a na brzim punjačima automobili se mogu napuniti za oko 30 minuta.

Podsetimo, automobil kompanije “Tesla” poznat kao “model 3” je početkom godine dobio “zeleno svetlo” za početak prodaje u Evropi. Od avgusta, svoju prodajnu mrežu “Tesla” je počela da širi u istočnoj Evropi i kupovina njihovih vozila moguća je odnedavno u Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji i Sloveniji. Ova kompanija za sada ima servisni centar samo u Poljskoj, ali je najavljeno otvaranje još jednog centra u Budimpešti.

PRODOR NA ISTOK: Ilon Mask, osnivač “Tesle”

KO JE ILON MASK?

Ilon Mask je južnoafričko-američki preduzetnik, investitor i inženjer. Osnivač je, direktor i glavni dizajner kompanije “Spejs iks”, suosnivač, direktor i dizajner proizvoda u kompaniji “Tesla”, kao i suosnivač “Neuralinka” i “Pejpala”.

U decembru 2016. zauzeo je 21. mesto na Forbsovoj listi najmoćnijih ljudi sveta, a od januara ove godine njegovo neto bogatstvo procenjeno je na 21,4 milijardi dolara. 

Izvor: RTV.rs Foto: Wikipedia

Advertisement