Connect with us

Amerika

PROTESTI U ČIKAGU: Policija objavila snimak ubistva 13-godišnjeg dečaka! (VIDEO)

Published

on

Čikaška policija je objavila videosnimak na kojem se vidi trenutak kada je njihov službenik upucao 13-godišnjeg Adama Toleda, koji je nakon toga preminuo.

Tragični događaj se dogodio 29. marta ove godine, a snimljen je kamerom koju je policajac nosio na uniformi. Na snimku se čuje da je policajac Toledu rekao “baci”, u delićima sekunde pre nego što je pucao na njega.

U prvi mah se čini da dečak nije bio naoružan, međutim, na usporenom snimku, vidi se da je Toledo držao pištolj u ruci, kao i da ga je bacio u momentu pre nego što se okrenuo prema policajcu i podigao ruke u vazduh. Pištolj je posle pucnjave pronađen u blizini Toleda.

Snimci su izazvali proteste, a u četvrtak je gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut stala uz vođe latinoameričkih zajednica i pozvala na smirenost jer, kako je rekla, još nema dovoljno informacija da bi se moglo suditi o smrti Toleda.

„Želim ponovo da zamolim da sve da misle pre svega na Adama Toleda, na ono kroz šta njegova porodica prolazi svakog dana otkako je saznala za njegovu smrt“, rekla je gradonačelnica Lajtfut na konferenciji za novinare.

Toledo je upucan 29. marta nakon potere. U vreme incidenta, dečak je bio sa Rubenom Romanom (21) koji je optužen za nekoliko teških krivičnih dela, uključujući ugrožavanje dece i nepromišljeno korišćenje vatrenog oružja.

Policajac je u četvrtak identifikovan kao Erik Stilman (34), belac koji je u odeljenju od avgusta 2015. godine.

Informacije o pucnjavi, uključujući Toledove godine, objavljene su tek nekoliko dana nakon što se incident dogodio. Elizabet Toledo, Adamova majka, obaveštena je o njegovoj smrti tek dva dana nakon pucnjave, misleći da joj je sin nestao.

Elizabet Toledo rekla je da je dva dana nakon pucnjave policija kontaktirala porodicu tražeći Adamovu fotografiju. Mislila je da je to za prijavu njegovog nestanka, ali oko 30 minuta kasnije policija je pokucala na njena vrata tražeći od nje da identifikuje njegovo telo, rekla je u intervjuu lokalnom magazinu.

Dečakova porodica je pozvala građane na mir. Ipak, širom grada su održani protesti koji su pozvali na transparentnost i odgovornost policije.

Osoblje #CNN snimljeno je kako priznaje da je mreža koristila “propagandu” kako bi pomogla da Džo Bajden bude izabran za predsednika, kao i da je naredba stigla direktno iz vrha!

Posted by Serbian Times on Thursday, April 15, 2021

Izvor: Mediji
Foto: Printscreen YouTube / ABC 7 Chicago

Advertisement