Chicago
66°
Sunny
5:16 am8:21 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph ENE
Humidity: 64%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
MonTueWed
79/61°F
70/59°F
72/57°F

Published 4 weeks ago

By Antonije Kovačević

PRINC FILIP: “Važnije mi je da sam u Srbiji na slavi kralja Petra nego na krunisanju kralja Čarlsa u Londonu”

Princ-Naslednik Filip Karađorđević sa suprugom  princezom Danicom i sinom princem Stefanom prisustvovao je juče Svetoj arhijerejskog Liturgiji u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu gde su zajedno sa Vladikom šumadijskim Jovanom prelomili kolač povodom slave Oplenačkog Hrama, inače Zadužbine Kralja Petra I Karađorđevića. 

Zajedno sa prinčevskim parom, Liturgiji je prisustvovao i knez Mihailo Karađorđević, sin kraljevića Tomislava,  Vladimir Radojković, predsednik opštine Topola i Dragan Reljić, upravnik Zadužbine Kralja Petra I. 

Princ-Naslednik Filip poručio je da je srećan što nakon decenija života u inostranstvu sada sa  svojom suprugom princezom Danicom i sinom princem Stefanom živi u Srbiji među svojim narodom.

“Ponosan sam što kao direktni potomak kralja Petra I sa suprugom i sinom Đurđevdan provodim na Oplencu. Ovo je važan praznik za nas jer je danas i hramovna slava Crkve Svetog Đorđa čiju je izgradnju kao svoju Zadužbinu započeo moj čukundeda kralj Petar I i u kojoj počivaju svi članovi porodice Karađorđević” – poručio je princ Filip. Na pitanje novinara da prokomentariše današnju ceremoniju krunisanja Kralja Čarlsa, princ Filip je odgovorio da u ovom trenutku  čin krunisanja za njega nema taj značaj.

“Danas mi  je važnije da sam u Srbiji za slavu Zadužbine Kralja Petra I nego na krunisanju kralja Carlsa u Londonu . Slavu smo obeležili , sa prijateljima, našim narodom i Vladikom šumadijskim Jovanom, onako kako je prikladno tragičnom trenutku u kom se naša zemlja nalazi. Pričati o krunisanju britanskog kralja u danima kada je toliko mladih života tragično ugašeno za mene je neprikladno” istakao je princ Filip.

Tekst: Serbian Times Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE

PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)