Chicago
59°
Mostly Cloudy
5:15 am8:23 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 9mph N
Humidity: 63%
Pressure: 29.89"Hg
UV index: 0
ThuFriSat
70/54°F
75/61°F
79/59°F

Published 1 month ago

By Antonije Kovačević

24 GODINE OD DARKOVE SMRTI: Teško ranjen tražio da ga iz bolnice vrate na Košare, među drugove! (FOTO)

Ni nakon dve decenije Ljižani ne zaboravljaju svog heoroja koji je svoj život dao za odbranu otadžine maja 1999. godine. Na 24. godišnjicu stradanja heroja sa Košara Darka Miloševića, opštinsko rukovodstvo, predsednik opštine, Dragan Lazarević i Milan Janićijević, načelnik opštinske uprave položili su venac na spomen obeležje Darku kao i na grob Dejanu Mitroviću koji je poginuo na odsluženju vojnog roka u Mladenovcu 2. maja 1994. godine.

– Ovom prilikom želim da izjavim saučešće porodicama čiji su najmiliji nastradali u tragedijama u Beogradu i Mladenovcu”, istakao je Dragan Lazarević, predsednik Opštine Ljig.

SLAVA HEROJU: Bista Darka Miloševića u Ljigu

Na Darkov grob, vence su položili i njegovi saborci iz 125. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije, medju kojima je bio i pukovnik Ljubinko Djurković, komandant drugog bataljona ove brigade.

– Iako teško ranjen, pokušavao je da dozove dva druga koji su bili sa njim u istom rovu. Bio je u veoma lošem stanju. Uniforma sva u rupama kao i desna strana lica. Borio se Darko za svoj život do poslednjeg trena. Rane su ipak bile preteške za njegovo junačko srce i preminuo je”, prisećaju se njegovi ratni drugovi.

Darko je rođen 1978.godine u Ljigu. Za vreme NATO agresije na SRJ nalazio se u 125. motorizovanoj brigadi. Uprkos tome što je ranjen u nogu, u prizrenskoj bolnici gde se oporavljao, insistirao je da bude vraćen na položaj.

Izvor/Foto: RINA

YOU MAY LIKE

SRBIJA SVETSKI ŠAMPION U BASKETU: Amerika pala u finalu posle najvećeg preokreta u istoriji! (VIDEO)
OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)
SRPKINJA I NAJMOĆNIJA ŽENA EVROPE: Udali su je za gej sultana koji joj je oslepeo braću, a onda je njen štićenik preuzeo tron!
ANĐEOSKIM GLASOM DIRNULA SRBIJU: Marija (8) otpevala premoćnu pesmu o domovini i raspametila publiku! (VIDEO)
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
GENIJALNI JOKIĆ DOVEO DENVER DO PRVE POBEDE U FINALU: Srpski košarkaš upisao tripl-dabl i oborio rekord star 25 godina (VIDEO)
KOSOVO JE SRCE SRBIJE, NEKA CEO SVET NAUČI: Mirotić poslao moćnu poruku Novaku Đokoviću!