Connect with us

Amerika

PREVARANTI GODINE: Uzeli 13 miliona dolara za brigu o mrtvim ljudima! (FOTO)

Published

on

Posebno upada u oči javnosti i pravosudnog sistema to što su krivično delo počinili na uštrb najosetljivijeg dela društva – siromašnih, osoba sa invaliditetom i posebnim potrebama.

Latiša i Timothi Mark Heron iz Las Vegasa, koji su zbog “masovne prevare” koju su počinili u američkim medijima okarakterisani kao “par iz pakla”, optuženi su da su od “Medicaid” državnog osiguranja uzeli 13 miliona dolara za fiktivne usluge kućne brige i nege i to za ljude koji su preminuli.

UŽIVANJE NA BORA BORI: Putovanja začine i obrocima u skupocenim restoranima i hotelima

Oni su novcem stečenim krivotorstvom, krađom identiteta, izvršenjem prevare u zdravstvu, davanjem lažnih izjava i pranjem novčanica, sebi finansirali raskošni život koji je podrazumevao privatne avione, luksuzni vozni park, skupocene poklone, ekskluzivna pića, brendiranu garderobu i egzotična putovanja, piše u saopštenju Ministarstva pravde SAD.

Posebno upada u oči javnosti i pravosudnog sistema to što su krivično delo počinili na uštrb najosetljivijeg dela društva – siromašnih, osoba sa invaliditetom i posebnim potrebama.

ASTON MARTIN: Tu su i specijalne registracije “Mr. Tim”

U saopštenju se dodaje da je par uhapšen u sredu i da su optuženi u sedam različitih tačaka za dela počinjena u periodu od 2017. do 2019. godine.

Latiša i Timoti venčali su se 2018. godine, a prevaru su počini preko Agape Healthcare sistema, firme koju je gospođa Heron pokrenula 2010. godine. Sve što im je trebalo je da provere nedavno preminule korisnike Medicaid osiguranja koji su koristili usluge tuđe nege i pomoći i da preko ID broja zatraže odgovarajuću naknadu.

Za dokaze o lagodnom životu prevaranata godine, nije trebalo ići daleko. Dovoljno je bilo pretražiti društvene mreže i videti klasično “iživljavanje”: privatni džet u vrednosti od 900.000 dolara, njegov “Aston Martin”, njen najnoviji mercedes od 127.650 dolara, Luj Viton kese pune garderobe, čak 27 kutija iz kompanije Tiffani & Co, 30 boca ruske votke “Beluga”, večere u skupim restoranim i odlasci na luksuzne destinacije poput ostvra Bora Bora.

IZVOR: Dailymail/Serbian Times FOTO: Instagram

Advertisement