Chicago, IL
57°
Fair
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 8mph S
Humidity: 72%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
55°F
54°F
52°F
52°F
54°F
TueWedThuFriSat
43°F / 36°F
46°F / 36°F
48°F / 39°F
48°F / 36°F
43°F / 30°F

Published 2 years ago

By admin

PRETI MU MAKSIMALNA KAZNA: Vozaču kamiona u kojem su umrla 53 migranta sledi doživotna ili smrtna presuda!

Osumnjičeni vozač prepunog kamiona u kojem je preminulo više od 50 migranata usled velike vrućine, tokom pokušaja krijumčarenja u Teksasu, kao i njegov saradnik optuženi su u američkom saveznom sudu za krivična dela trgovine ljudima i preti im maksimalna kazna doživotnog zatvora, a moguće i smrtna kazna, saopštilo je Ministarstvo pravde SAD.

Broj preminulih migranata koji su ostavljeni u prikolici kamiona bez klime na velikoj vrućini u San Antoniju porastao je danas na 53.

U saopštenju Ministarstva pravde se precizira da je vozač kamiona, Omero Samorano mlađi (45), rođen u Teksasu, koji je uhapšen u blizini mesta događaja, optužen po jednoj tački optužnice za „krijumčarenje migranata koje je dovelo do smrti“, prenosi Rojters.

Dodaje se da je drugi osumnjičeni, Kristjian Martines (28) uhapšen u utorak i optužen za “kovanje zavere za transprot ilegalnih migranata”. Njegova nacionalnost nije objavljena.

Dvojica meksičkih državljana, Huan Fransisko D”Luna-Bilbao i Huan Klaudio D’Luna-Mendez, optuženi su juče pred američkim saveznim sudom za smrt migranata ostavljenih u prikolici kamiona.

Bilbao i Mendez optuženi su i za posedovanje vatrenog oružja prilikom ilegalnog boravka u SAD, navedeno je u sudskim dokumentima.

Migranti iz Meksika, Gvatemale, Hondurasa i El Salvadora, bili su zarobljeni u vreloj prikolici kamiona koji je pronađen napušten u industrijskoj zoni na periferiji San Antonija u Teksasu, oko 250 kilometara severno od granice između SAD i Meksika.

Kamion je ostao parkiran pored železničkih šina, a temperatura vazduha je bila 39,4 Celzijusa.

Lokalne vlasti su saopštile da u kamionu nisu pronašle vodu, ni sredstva za klimatizaciju.

Specijalni agent američke imigracione i carinske službe (ICE)Krejg Larabi izjavio je da ta tragedija označava najveći gubitak života u vezi sa krijumčarenjem migranata u istoriji SAD.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / TODAY

YOU MAY LIKE