Connect with us

aktuelno

PRAVI PREDLOG: Medicinska škola u Nišu da ponese ime dr Miodraga Lazića!

Published

on

Kako kaže direktor niške Medicinske škole Miroslav Savić, inicijativa o preimenovanju je njegova jer smatra da je doktor Lazić neko da koga treba da se ugledaju budući medicinski radnici

Nedavna smrt hirurga i direktora Urgentnog centra KC Niš Miograda Lazić potresla je Niš i Srbiju, a nakon peticije građana da Klinički centar ponese njegovo ime, potekao je i predlog da se Medicinska škola “Dr Milenko Hadžić” preimenuje i nazove njegovim imenom i prezimenom i to od samog direktora škole.

Kako kaže direktor niške Medicinske škole Miroslav Savić, inicijativa o preimenovanju je njegova jer smatra da je doktor Lazić neko da koga treba da se ugledaju budući medicinski radnici.

-Laza je bio radnik naše škola, ceo kolektiv ga je poznavao, a đaci Medicinske škole se prvi put sa medicinom susreću u našoj školi. I moja ideja je da taj čovek i njegovo delo treba da budu uzor toj deci koja se prvi put sreću sa medicinom kod nas – kaže Savić.

CENJENI RATNI HIRURG: Njegovo delo da bude uzpr deci

Napominje da je prvi korak u preimenovanju da ova inicijativa bude podržana od radnika, te će naći na Nastavničkom veću koje će biti održano 22. juna.

-Predlog je moj, ali svakako treba da vidimo na kakav će odziv da naiđe kod nastavnika. Komplikovana je procedura, zato želim da proverim prvo mišljenje mojih radnika. Posle toga hoću da se konsultujem sa učeničkim parlamentom i da vidim sa njima kakvo je njihovo mišljenje – objašnjava Savić.

Napominje da je procedura preimenovanja komplikovana, kao i da svakako zadnju reč daje Ministarstvo prosvete.

-Ako naiđe na pozitivan odziv, pokrenućemo zvaničnu proceduru za promenu naziva. Jeste to veliki posao, ali nije mi teško da to uradim – ističe direktor.

Podsetimo, doktor Lazić preminuo je od posledica virusa korona 14. aprila, a Nišlije su se od njega oprostile aplauzom i puštanjem pesme Marš na Drinu, kako je sam poželeo.

Njemu u čast oslikani su murali u NišuInđiji, kao i u Republici Srpskoj, pokrenuta je inicijativa da KC dobije njegovo ime, a predloženo je i da deo Ulice Vojislava Ilića bude nazvana po njemu.

IZVOR: Južnevesti FOTO: Medicinska skola

Advertisement