Connect with us

Amerika

POZADINA LAŽNOG IZVEŠTAJA O TRAMPU KAKO VREĐA VOJNIKE SAD: Vlasnica Atlantika je Bajdenov ‘megadonor’!

Published

on

Vlasnica levičarskog časopisa The Atlantic je “megadonor” Demokrata i uložila je značajnu sumu novca u kampanju demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena.

Filantropistkinja Loren Pauel Džobs – koja je od 2019. godine donirala više od 1,2 miliona dolara za gotovo 70 političara iz redova Demokrata – navodno je u bliskom kontaktu sa novinarom koji je objavio viralni tekst o predsedniku Donaldu Trampu, isključivo na osnovu anonimnih izvora, gde se tvrdi da je Tramp nazvao mrtve američke vojnike „gubitnicima “ i „naivčinama“.

Istraživački novinar iz Daily Caller News Foundation (DCNF) Endru Ker izvestio je kako je Džobs preko svoje firme stekla 70 odsto vlasništva u Atlantiku.

DCNF je izvestio:

“U novembru je dodatno učvrstila kontrolu nad časopisom, nakon što je njegov dugogodišnji predsednik Dejvid Bredli rekao da će se odstupiti iz menadžmenta, navodi magazin Politico.

Pauel Džobs je u oktobru donirala 2.800 dolara kampanji bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena, a u junu je dodala i dodatnih 610.600 dolara Bajdenovom fondu za pobedu.

Goldberg i Pauel Džobs nisu odgovorili na pitanja u vezi sa pričiom o predsedniku Trampu, sastavljenoj iz anonimnih izvora.”

DCNF je takođe primetio kako je levičarska politička grupa pokrenula onlajn kampanju oglasa koji napadaju Trampa, samo nekoliko sati nakon što je priča objavljena, kao i da je grupa objavila brojne kritike takozvanih “zlatnih porodica” na račun Trampa. Sve to, navodi DCNF, uspeli su da urade za samo nekoliko sati.

U petak, međutim, žestoki protivnik Donalda Trampa Džon Bolton izašao je u javnost i oštro osudio izveštaj Atlantika, rekavši kako je bio na putovanju kada je Tramp navodno izneo sporne primedbe, kao i da nikada nije čuo ništa poput onoga što se navodi u tekstu.

“Nisam čuo niti jedan od tih komentara, niti bilo šta što liči na njih. Bio sam tamo tada tog jutra kada je odlučeno da predsednik neće ići na groblje Esn-Marn”, rekao je Bolton za Fox News i dodao: „Odlučio je da to ne učini zbog preporuke Džona Kelija. To je bila odluka u potpunosti vezana za vremenske prilike i smatrao sam da je to ispravno. Nikada nisam čuo da je dao takav komentar o snagama druge zemlje, ne. “

Dopisnik Fox News-a Džon Roberts je takođe prokomentarisao slučaj: “Džon Bolton mi je danas rekao da bi, da je Donald Tramp rekao da ne želi da poseti Esn-Marn zato što su pokopani junaci „gubitnici“ i „gadovi“, o tome napisao čitavo poglavlje u svojoj knjizi ‘Soba u kojoj se to dogodilo.'”

Roberts je dodao: „Bolton je bio u sobi sa predsednikom kada su se donosile odluke.“

„Bolton je u svojim memoarima izjavio da je predsednik Tramp otkazao posetu američkom groblju Esn-Marn blizu Pariza, demantujući ključnu tvrdnju u nedavnoj priči Atlantika da je predsednik odustao od putovanja zbog ‘gubitnika’ i ‘naivčina’ koji su tamo sahranjeni”, preneo je Daily Wire.

O otkazanom putovanju u Esn-Marn, Bolton piše:

“U subotu sam otišao u rezidenciju američkog ambasadora, gde je boravio Tramp, da bih ga obavestio o bilateralnom odnosu sa [francuskim predsednikom Emanuelom Makronom]. Vreme je bilo loše i [bivši šef kabineta Džon Keli] i ja razgovarali smo o tome da li putovati prema planu do spomenika Šato-Tjeri Belo Vuds i obližnjih američkih groblja, gde su sahranjeni mnogi američki vojnici iz Prvog svetskog rata. Posada marinaca obavestila je o lošoj vidljivosti koja može učiniti sletanje helikoptera na groblje nesigurnim. Magla nije bila toliko niska da marinci ne mogu da slete u borbenoj gotovasti, ali uzletanje predsednika očigledno je nešto sasvim drugo. Ako je bila potrebna vožnja automobilom, to bi moglo trajati između devedeset i sto dvadeset minuta u svakom smeru, duž puteva koji nisu bili baš autoputevi, što je predstavljalo neprihvatljiv rizik da predsednika ne možemo dovoljno brzo da evakuišemo iz Francuske u slučaju nužde. Bila je to jasna odluka da se otkaže poseta, ali marincu poput Kelja bilo je veoma teško da to preporuči, jer je prvobitno bio taj koji je predložio posetu groblu. Tramp se složio i odlučeno je da se ostali odvezu na groblje, umesto predsednika.

Štampa je otkazivanje vojne posete pretvorila u priču da se Tramp plašio kiše i da je ismevao druge svetske lidere koji su tokom dana putovali. Međutim, niko od njih nije predsednik Sjedinjenih Država, ali štampa nije razumela da se pravila za američke predsednike razlikuju od pravila za 190 drugih lidera koji ne komanduju najvećom vojskom sveta”.

Bolton je za sada šesti svedok koji je bio tamo tog dana kada je Tramp navodno izneo sporne tvrdnje, i koji tvrdi da je izveštaj Atlantika lažan.

Izvor: DalyWire
Foto:

Advertisement