Chicago, IL
55°
Sunny / Wind
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 20mph W
Humidity: 31%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 4
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
55°F
55°F
54°F
52°F
50°F
SatSunMonTueWed
50°F / 36°F
61°F / 41°F
63°F / 52°F
59°F / 39°F
46°F / 37°F

Published 3 years ago

By admin

POVODOM 11. SEPTEMBRA: Tramp osudio ‘Bajdenovu nesposobnost i idiotsko upravljanje’! (VIDEO)

Bivši američki predsednik Donald Tramp kritikovao je, povodom godišnjice napada 11. septembra, nesposobnost svog naslednika, predsednika Džozefa Bajdena, dok je Džordž Buš izrazio žaljenje zbog razjedinjenosti Amerike, 20 godina nakon Al Kaidinih napada na Ameriku.

Tramp je u videoporuci osudio Bajdenovu “nesposobnost” i “idiotsko” upravljanje povlačenjem američkih jedinica iz Avganistana.

Nakon što je odao počast hrabrosti vatrogasaca, policajaca i spasioca koji su pomagali ljudima 11. septembra 2001., Donald Tramp je oštro kritikovao poteze svog demokratskog naslednika u Beloj kući i kraj najdužeg rata u istoriji Amerike.

“To je takođe tužan trenutak zbog načina na koji se prošle sedmice završio naš rat protiv onih koji su naneli toliko zla našoj zemlji”, izjavio je Tramp i dodao: “Lider naše zemlje postupio je kao idiot. Teško ćemo se oporaviti od sramote koju je izazvala ta nesposobnost”.

Izrazivši žaljenje zbog smrti 13 vojnika ubijenih u napadu blizu aerodroma u Kabulu, Tramp je osudio i predaju američke vojne opreme talibanima “bez ispaljenog metka”.

“Džo Bajden i njegova nesposobna administracija su kapitulirali”, nastavio je.

https://www.youtube.com/watch?v=Byd_G2shoVc&ab_channel=11Alive

Bivši američki predsednik Džordž Buš, koji je bio na funkciji u vreme napada 11. septembra, izrazio je žaljenje zbog razjedinjenosti Amerike, 20 godina nakon džihadističkih napada.

“U sedmicama i mesecima koji su usledili nakon napada, bio sam ponosan što vodim impresivan, izdržljiv i ujedinjen narod. Vreme ujedinjenosti Amerike sada se čini dalekim”, izjavio je 43. američki predsednik.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Dnevni Avaz
Foto: Printscreen YouTube / 11Alive

YOU MAY LIKE