Chicago, IL
54°
Sunny
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 50°F
Wind: 8mph S
Humidity: 53%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 4
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
54°F
55°F
54°F
54°F
54°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
68°F / 41°F
46°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 43°F

Published 2 years ago

By admin

BOJSI SE ZALJUBIO U ŠLJIVOVICU: Legendarni glumac otkrio kako je zavoleo Srbiju!

“Zahvalan sam svim ljudima u Srbiji na ljubavi koju mi pokazuju na svakom koraku i prilici da dobijem vaš pasoš i postanem Srbin. To je za mene zaista nešto posebno. Nisam mogao ni da zamislim da tako nešto može da se desi”, kaže u intervjuu za Novosti britanski glumac Džon Čalis, trgovac polovnih automobila i novopečeni bogataš karakterističnog smeha Bojsi iz serije “Mućke”, povodom vesti da će, posle Adrijane Lime, Stivena Sigala i Rejfa Fajnsa, dobiti srpsko državljanstvo.

Na pitanje koliko je znao o Srbiji pre nego što je u nju došao, Čalis je odgovorio: “Veoma malo, ali sam zapanjen bogatom istorijom vaše zemlje. Ona je na raskrsnici Evrope i ima neverovatnu prošlost”.

  • U Beogradu ste posetili Beli dvor, britansku ambasadu, Muzej starih automobila, stadion Crvene zvezde… Da li vas je zaista najviše oduševio Hram Svetog Save?

Jeste, bukvalno sam ostao bez teksta kada sam ulazio u hram i kada mi je prota Dragan Sovljanski objasnio njegovu istoriju. Tri puta su pokušavali da ga sagrade i dva puta su ih sprečavali u tome. Ali, sada se hram uzdiže. Kripta je prelepa. Dobio sam na poklon delić mozaika i dobro ga čuvam. Rekli su mi da ću, kad ponovo dođem, moći da ga dodam tamo gde nedostaje. Kada sam sveštenika pitao kada će radovi biti gotovi, počeo je rečenicu sa “u ovo vreme iduće godine”. Prekinuo sam ga sa “bićemo milioneri”, a on je rekao: “Ne, ne, završićemo hram”.

  • Kako ste prihvatili srpski običaj ljubljenja tri puta u obraz?

Nekada sam se i po četiri puta ljubio. Bili smo u nekoj destileriji, kada su se odnekud pojavila ta dvojica, koji su izgledala kao mafijaši. Jedan me je poljubio tri puta, onda sam ja morao da njega da poljubim tri puta. Zatim je drugi čovek poželeo da me poljubi tri puta. Nikad se nisam toliko ljubio u životu.

  • Šta kažete za našu rakiju?

Ne mogu baš previše da je pijem. Vrlo je jaka, ali, uistinu, vrlo dobra. Nedavno sam tvitovao jedan članak o rakiji.

  • Da li je bolja šljivovica, kajsijevača, dunja?

Zaljubio sam se u “staru sokolovu”, 12 godina stari brendi koji sam probao. Neverovatno, čudesno! Šljivovica je prava stvar za mene.

  • Kako bi bilo u “Raginoj glavi” da se služila rakija?

Mislim da niko od nas ne bi mogao da zapamti svoj tekst!

  • Kad planirate da nam ponovo dođete u goste?

Ako sve bude u redu, u junu i julu iduće godine.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen Instagram @boycieinbelgrade

YOU MAY LIKE