Connect with us

aktuelno

POTVRĐENO IZ KREMLJA: Putin u izolaciji zbog korone!

Published

on

Ruski predsednik Vladimir Putin je u samoizolaciji nakon što je nekoliko članova njegovog užeg kruga pozitivno testirano na korona virus.

“Zbog potvrđenih slučajeva korona virusa u okruženju, Vladimir Putin će morati da poštuje režim samoizolacije tokom određenog vremenskog perioda”, navodi se u saopštenju predsedništva od 14. septembra.

U junu je ruski lider otkrio da je imuniziran vakcinom Sputnjika V iz Moskve.


Kremlj je potvrdio da je Putin bio u kontaktu sa virusom, ali da je “savršenog zdravlja”.

Kako se dodaje, zbog ove mere ruski predsednik neće lično učestvovati na regionalnom samitu u Tadžikistanu.

Nije rečeno koliko će trajati period izolacije.

Nije poznato koji je od bliskih Putinovih kontakata pozitivan na COVID-19, ali glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je predsjednik “apsolutno zdrav” i da je “naravno” negativan na bolest.

Putin je 13. septembra prisustvovao nekoliko javnih događaja, uključujući sastanak sa sirijskim predsednikom Basharom al-Assadom u Moskvi i ruskim paraolimpijskim timom. Takođe je prisustvovao vojnim vežbama koje su se odvijale u koordinaciji s Belorusijom.

U Rusiji je poslednjih nedelja zabeležen treći talas infekcija, sa 17.837 pozitivnih testova na virus u poslednja 24 sata. Rečeno je da je od virusa Covid-19 preminuo još 781 pacijent, čime je ukupan broj umrlih od početka pandemije u martu 2020. godine porastao na 194.249.

Izvor: Rt.com Foto: Wikimedia Commons

Advertisement