Connect with us

Amerika

POTRESNA ISPOVEST SESTRE MLADIĆA POGINULOG U ČIKAGU: Moj brat Marko je donirao organe, dve osobe će preživeti zahvaljujući njemu

Published

on

Vest o tragičnoj smrti Marka Boškovića (27) u Čikagu, na koga je u nedelju oko 2:40 ujutru kolima naleteo pijani vozač, čitav Obrenovac obojila je u crno. Njegova sestra Ivana Gavrić za Serbian Times ispričala je da je Marko bio divan mladić, brat i ujak, te da će zahvaljujući njegovoj odluci da donira organe, dvema osobama produžiti život.

“Moj brat je bio donor organa i sada će dve osobe živeti zahvaljujući njemu”, rekla nam je Ivana i dodala da je kada je saznala za saobraćajnu nesreću samo molila Bogu da nije on kriv i da neko nije nastradao njegovom greškom.

Jer takav je bio i u životu. Nesebičan i pažljiv, odgovoran prema prijateljima i najboji ujka na svetu.

Moj brat je bio donor organa i sada će dve osobe živeti zahvaljujući njemu

“Još kao mali, Marko je bio jedan divan dečak. Sa četiri godine počeo je da piše pesme, u školi je bio vukovac, uvek sa svim peticama, a i na fakultetu je imao prosek 9,8. Završio je i master studije. Voleo je sport, trenirao je i profesionalno se bavio fudbalom. Bio je odličan govornik, pisac i mislilac. Ekonomija i marketing su mu išli od ruke”, objašnjava ona.

Kako naglašava, ove osobine dovele su ga do uspeha u Americi i brojnih prijateljstva koje je stekao, tamo u belom svetu.

DONOR ORGANA: Dve osobe će živeti zahvaljujući Marku

“U Ameriku je otišao pre tri godine. Prvo je radio kao spasilac i bio šest meseci u Vašingtonu. Onda ga je Work&Travel agencija pozvala da još jednom ide sa grupom mlađih studenata. Ubrzo je odlučio da polaže za kamion i ostane u SAD. Preselio se u Čikago zbog lakšeg poslovanja i zaista, upoznao je puno ljudi i saradnika u Americi. Vrlo brzo je kupio svoj prvi kamion, pa onda i osnovao kompaniju sa tri vozača”, navodi ponosno Ivana.

Pričao je o velikim planovima u životu, zapravo je počeo da kupuje zemlju oko starog domaćinstva. Želeo je da tu napravi vinograd i da gaji konje kada zaradi pare

Kroz suze se priseća poslednjeg susreta sa bratom.

“Došao je kući u maju ove godine, posle tri godine u Americi. Obišao je i okupio sve koje je želeo. Bukvalno se pozdravio sa svima. Bilo mu je žao jedino što je vreme bilo ružno pa nije mogao da se okupa u Savi, reci koju je neizmerno voleo. Ali zato je stigao da popije omiljenu domaću bozu, piće od kukuruznog brašna) i to u u najstarijoj poslastičarnici u Obrenovcu “Pčeli”. Pričao je o velikim planovima u životu, zapravo je počeo da kupuje zemlju oko starog domaćinstva. Želeo je da tu napravi vinograd i da gaji konje kada zaradi pare”, objašnjava Ivana i dodaje da pored Marka, koji je bio najmlađi, ima sestru Mirjanu.

POSLEDNJI PORODIČNI SUSRET: Marko Bošković

U kobnoj saobraćajnoj nesreći u Čikagu nastradala je i Markova saputnica Laura Uribe (27).

“Ona nije bila njegova devojka, kako su preneli mediji, već Momčilova, koji je tom prilikom takođe zadobio teške povrede. On se nalazi u bolnici i u kritičnom je stanju, njegova majka je danas iz Pazove otišla za Ameriku”, pojašnjava ona.

Kako dodaje, sa njima u kolima se u trenutku nesreće nalazio i David, njihov zajednički prijatelj. David je zadobio najlakše povrede i u stabilnom je stanju.

Ona nije bila njegova devojka, kako su preneli mediji, već Momčilova, koji je tom prilikom takođe zadobio teške povrede. On se nalazi u bolnici i u kritičnom je stanju, njegova majka je danas iz Pazove otišla za Ameriku

Da podsetimo, Marko je nastradao u direktnom sudaru kada je na njegov automobil naleteo vozač Huan Rodea Kruz koji je bio za volanom pod dejstvom alkohola i vozio je u suprotnom pravcu.

Prema pisanju Chicago Sun Timesa, policija je u njegovom automobilu pronašla otvorene i neotvorene boca piva, kao i slomljenih flaša žestine. On je mirisao na alkohol i imao je “vodnjikav i krvav pogled”. Zbog ovog dela mu preti do 28 godina zatvora.

Mesto i vreme sahrane biće naknadno poznati po pristizanju tela iz Amerike. Za ovu proceduru bilo je potrebno sakupiti 50.000 dolara, zbog čega su građani Obrenovca apelovali na novčanu pomoć.

TEKST: S.I. /Serbian Times FOTO: Privatna arhiva

Advertisement