Chicago, IL
59°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 20mph W
Humidity: 67%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 1
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
59°F
57°F
57°F
55°F
55°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 39°F
52°F / 37°F
55°F / 41°F
63°F / 50°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

POSLE TOLIKO IŠČEKIVANJA: Teslin električni kamion povučen sa tržišta, ima ozbiljnu grešku!

Kompanija Tesla objavila je privremeno povlačenje električnog kamiona Tesla Semi, samo nekoliko meseci nakon što su dugo iščekivana vozila prvi put isporučena kupcima.

Povlačenje je objavljeno 24. marta zbog problema sa ručnom, odnosno parking kočnicom Tesla Semi kamiona, što bi moglo da dovede do nenamernog pokretanja vozila na parkingu, time povećavajući rizik od incidenata.

“Tesla Semi kamioni opremljeni su elektronski kontrolisanim modulom ventila ručne kočnice koji može prestati sa radom kada je ručna kočnica uključena. Ako ručne kočnice nisu uključene vozilo se može nenamerno pomeriti, povećavajući rizik od sudara”, saopštila je Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputu (NHTSA).

PROČITAJTE VIŠE:

Povlačenje se odnosi na 35 Tesla Semi kamiona, od kojih se procenjuje da svi imaju kvar kočnice. Kompanija Tesla navodi da nisu poznati slučajevi u kojima je kvar doveo do oštećenja ili sudara. Pisma obaveštenja vlasnicima će biti poslata poštom 23. maja 2023. godine. Pisma sa obaveštenjima za prodavce poslata su 27. marta 2023. godine.

Kompanija će kvar popraviti besplatno tako što će zameniti modul ventila parkirne kočnice revidiranim delom sa poboljšanim unutrašnjim elementima.

Nakon najave električnog kamiona 2017. godine, Tesla je počeo da isporučuje Semi kamione 1. decembra 2022. godine. Kompanija PepsiCo je unapred naručila 100 kamiona i bila je prvi kupac prve serije od 36 Semi modela.

POVEZANE TEME:

“SVI MISLE DA ZARAĐUJEMO VELIKE PARE…” Srbin koji vozi kamion u Americi otkriva koliko zaradi mesečno! (VIDEO)

NAPUSTILA SVE: Angelina se sa mužem i troje dece preselila u Australiju, a evo šta kaže o životu na drugom kraju sveta!

OD ČEGA BOLUJE NAŠA DIJASPORA: Bolest bez (zvanične) dijagnoze, koja se leči samo jednom terapijom

Izvor: Balkan Truckers
Foto: Tesla

YOU MAY LIKE