Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 10mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.88"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
45/39°F
43/34°F
43/34°F

Published 3 godine ranije

By admin

POSETITE NAVY PIER JOŠ DANAS: Najpopularnija atrakcija Čikaga zatvara vrata za posetioce do kraja 2020. godine!

Jedna je od najposećenijih destinacija u ovom delu Amerike, Navy Pier koja godišnje privuče skoro dva miliona posetilaca ponovo će se zatvoriti svoja vrata za posetioce.

Navy Pier obuhvata preko 50 hektara parkova, vrtova, prodavnica, restorana, porodičnih atrakcija i izložbenih objekata i jedno je od glavnih odredišta na Srednjem zapadu Sjedinjenih Država.

Privlači skoro dva miliona posetilaca godišnje, što ga čini jednim od najposećenijih atrakcija na čitavom Srednjem zapadu i najposećenijom turističkom atrakcijom Čikaga.

Zabavni park ponovo je otvorena 10. juna nakon što je država Ilinois počela sa popuštanjem ograničenja, nakon tromesečne obustave rada, usled pandemije koronavirusom.

Međutim, samo par meseci kasnije najavljeno je ponovno zatvaranje.

Ovoga puta kao razlog se ne navodi pandemija već mali broj posetilaca i ekonomska neisplativost. Zatvaranje je najavljeno za danas, 8. septembar i trajaće sve do proleća, kako bi se uštedeo novac i zaštitila atrakcija na duži vremenski period.

Zatvaranje ujedno znači i obustavu rada za više od 70 lokalnih kompanija koje posluju u okviru ovog zabavnog parka.

Prema nekim procenama, Poseta je opala za 15 do 20% u periodu letnje sezone, što je stvorilo ogromne finansijske gubitke Navy Piera.

  • „Imamo samo oko 15 do 20% posetilaca u odnosu na uobičajeni broj poseta u ovo doba godine, kada je obično najprometnije”, izjavila je Marilin Gardner, predsednica i izvršna direktorka.

Uprava nije saopštila precizan datum ponovnog otvaranja ove turističke atrakcije.

Izvor: Foto: Wikipedia

YOU MAY LIKE