Chicago, IL
55°
Rain Shower
5:56 am7:40 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 49%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
55°F
55°F
55°F
55°F
55°F
WedThuFriSatSun
43°F / 37°F
55°F / 45°F
57°F / 55°F
73°F / 63°F
72°F / 57°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

“POŠALJI MI IZNOS I SPALI TEFTER”: Tokom Ramazana otplatio dug svih mušterija koje su kupovale na “recku”!

Počeo je mesec Ramazana koji za islamske vernike podrazumeva strogi verski post, ali i dane širenja ljubavi, solidarnosti i dobričinstvo. Koliko im je sveti mesec važan najbolje pokazaje i jedan nesvakidašnji primer humanosti iz Bara, kada je vlasniku marketa u naselju Dobra Voda stigla neobična poruka.

Jedan naš čovek koji živi i radi u inostranstvu mi je pisao na fejsbuku i pitao da mu pošaljem novačani iznos dugovanja onih mušterija koje kupuju kod nas, a upisuju se na recku u takozvani “tefter”. Rekao mi je da ne želi imena i prezimena, već samo novčani iznos. I sam iznenađen ovim zahtevom, poslao sam mu iznos a novac je posle dva minuta uplaćen. Rekao mi je da zapalim tu svesku dužnika i ja sam to učinio, kaže za RINU vlasnik marketa Cobra iz Bara Edo Murić.

Ovaj humani čovek čiji identitet je poznat vlasniku marketa, pomogao je mušterijama svih vera i nacija koje su kupovale na recku u ovom marketu. Međutim, ovo nije prvi put da čini dobro delo jer se prve dve godine dogodila identična situacija kada je isti čovek tokom meseca Ramazana otplatio dug svojih bivših sugrađana.

Ljudi kojima je obrisan dug prvo nisu verovali, bili su baš iznenađeni a zatim i jako sretni. Jer dosta njih teže živi, pa im je ovo dobro delo ovog donatora bilo od velikog značaja, dodaje Edo.

Ovo dobro i neobično delo sa oduševljenjem se prepričava među građanima Bara.

– Da njemu i njegovoj porodici dragi Allah podari sreću, zdravlje,nafaku i uveća imetak, poručio je za kraj Edo.

PROČITAJTE VIŠE:

SRPSKO BLAGO NA SVETSKOM TRŽIŠTU: Borko otkriva tajnu najbolje rakije na svetu! (FOTO)

SRBIN ZA GINISA: Uroš iz Obrenovca uradio najviše sklekova za sat vremena! (VIDEO)

NA OVOM SVETOM MESTU ŠTAMPANA JE PRVA KNJIGA U SRBIJI: Samouki monah Teodosije uz sveću ispisao istoriju u inat Turcima! (FOTO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE