Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 84%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

POMOZIMO VANJI DA POBEDI OPAKU BOLEST: Potrebno 6.000 evra mesečno za lek za njenu terapiju!

Vanji je u maju 2022. godine ustanovljeno da boluje od zloćudnog tumora debelog creva i dijagnoza: Neoplasma malignum coli flexurae hepatice.St IV. Specifično onkološko lečenje Adenokarcinoma hepatične fleksure kolona sa peritonealnom disemenacijom inicijalnog stadijuma IV otpočeto je u junu 2022. godine kada je u privatnoj bolnici učinjena desna hemikolektomija sa terminalnom lateralnom ileotransverzo anastomozom i totalnom omentektomijom.

Nakon operacije je sprovedeno 16 aplikacija sistemske HT po protokolu FOLFOX, posle čega je urađen PET/CT kojim je registovana dalja progresija bolesti. Prema mišljenju onkologa privatne Specijalne bolnice za interne bolesti u drugoj liniji SHT savetovano je da se lečenje nastavi prema FOLFIRI protokolu koje je otpočeto krajem juna 2023. godine, u redukovanim dozama, a zbog detektovane mutacije B-Raf gena preporuka je da u daljem toku lečenja koristi i terapiju koja se sastoji od dva leka, a koje po navodima porodice u Vanjinom slučaju ne obezbeđuje RFZO, već ih moraju sami nabaviti, a njihova primena i nabavka košta oko 6.000 evra na mesečnom nivou.

Sredstva su joj potrebna za terapije i troškove bolničkog lečenja, lekove i suplemente, dijagnostičke i kontrolne preglede.

Za Vanjinu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Vanji!

PROČITAJTE VIŠE:

MILION KORAKA ZA LENKU: Novosađani pokrenuli humanitarnu akciju, Marko i Zoran trčaće do Ostroga! (FOTO, VIDEO)

LJUDSKOST SE UČI OD MALIH NOGU: Deca cedila limun i prodavala limunadu, sav novac donirali u humanitarne svrhe!

PAVLE (4) NE MOŽE DA STOJI, HODA I GOVORI: Boluje od retke genetske bolesti i potrebna mu je naša pomoć!

Izvor: Budi human
Foto: Budi human

YOU MAY LIKE