Connect with us

Uncategorized

POMOĆ STARAČKIM DOMAĆINSTVIMA NA JUGU SRBIJE: U prokupačka sela stigli paketi “Divac fondacije”

Published

on

Radi se uglavnom o staračkim domaćinstvima kojima će pomoć dobro doći kako bi lakše preživeli tokom zimskog perioda

Najugroženiji žitelji udaljenih prokupačkih sela u Tovrljanu, Trnovom Lazu, Kruševici, Arbanaškoj dobili su najosnovnije životne namirnice i sredstva za higijenu, koje im je donirala Fondacija “Ana i Vlade Divac”.

Radi se uglavnom o staračkim domaćinstvima kojima će pomoć dobro doći kako bi lakše preživeli tokom zimskog perioda.

U Fondaciji ističu da je podeljeno oko 100 paketa, a ovo je samo jedna od humanitarnih akcija u nizu koje je realizuju u Topličkom okrugu.

U ovim planinskim selima, koja su udaljena i do 30 kilometara od Prokuplja, ljudi su odlučili da žive i pored teških uslova. Krajem prošle godine pokrenuli smo akciju pomoći i ovih dana smo je realizovali. Nadam se da smo bar delom pomogli ovim meštanima – kažu iz Fondacije.

Krajem prethodne godine Fondacija “Divac” je prikupljala donacije za porodice u prokupačkim selima uoči Božića, a početkom prvog polugodišta biće otvoren konkurs za učenike završnih razreda Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” za besplatnu dodelu poljoprivrednih sredstava u cilju podrške mladima koji žele da ostanu u svojim selima i bave se poljoprivredom.

Sredinom janura, višedecenijski problem meštana sedam kuršumlijskih sela koja gravitiraju duž Kuršumlijske Banje rešen je izgradnjom mosta preko reke Banjske.

Sredstva u iznosu od 30.000 dolara za izgradnju takozvanog Pavlininog mosta obezbedila je Anka Jakšić Erne iz SAD-a, preko Fondacije “Ana i Vlade Divac”.

IZVOR: Južne vesti FOTO: Privatna arhiva

Advertisement