Connect with us

Srbija

GEST TRENERA IZ ŽAGUBICE ZA PAMĆENJE: Pisao upravi Bajerna da bi iznenadio svoju učenicu, karate šampiona

Published

on

Mlada Nataša Maksić, članica Karate kluba “Vrelo” iz Žagubice na 13. svetskom prvenstvu u WKC konkurenciji nedavno, u novembru 2019, postala je šampionka sveta, a pored toga ona je đak generacije i neko ko obožava fudbal

Krepoljin je baš malo mesto. Toliko malo, da kada biste nabrajali ona sa dve i više hiljada stanovnika, ne biste ga našli. Ali, našao ga je Bajern. “Onaj” Bajern, iz Minhena. I to zato što je jedan trener rešio da ulepša dan devojčici koju uči karateu.

Mlada Nataša Maksić, članica Karate kluba “Vrelo” iz Žagubice na 13. svetskom prvenstvu u WKC konkurenciji nedavno, u novembru 2019, postala je šampionka sveta. Biti iz jednog tolicnog mesta, a dostići svetske visine je – podvig vredan pažnje.

Ali, ova priča je pred vama iz jednog drugog, takođe sportskog, a pre svega ljudskog razloga.

IZNENAĐENJE ZA NATAŠU: Potisane fotografije igraća Bajerna:

Natašin trener Tomislav Jelić kaže da je reč o priči koja govori o kulturi, vaspitanju, i veličini jedne zemlje, njenog naroda i jednog njenog sportskog velikana.

“Naime pod mojim okriljem u Krepoljinu, maloj rudarskoj varošici, trenira Nataša Maksić, devojka koja je đak generacije sa mnoštvom školskih nagrada i devojka koja je od 17. novembra prošle godine svetski WKC šampion. Ono po čemu je još posebna je to što voli fudbal i strastno navija za Bajern iz Minhena. Deklamuje ceo sastav kao iz rukava, prati utakmice, i zna mnogo toga o Bajernu. Zbog te njene strasti tata joj je kupio paket Zvezdinih ulaznica samo da bi gledala Bajern protiv Crvene zvezde.

Znajući sve to ja sam poželeo da joj priredim jedno malo iznenađenje i sve ovo što sam napisao u ovoj objavi napisao sam i u mejlu Bajernu iz Minhena. I onda je krenulo sve ovo o čemu sam pisao na početku moje priče.

Prvo: Veliki Bajern je tamo nekom treneru iz Resavice odgovorio već sutradan (mnogi umišljeni “moćnici” iz moje sredine ne odgovore mi na mejl nikada).

TRENER ČITA PISMO FUDBALERA: Mlada karatistkinja ostala u čudu

Drugo: Ponudili su da pošalju Nataši čestitku i fotografije igrača sa njihovim potpisima, što sam ja naravno oberučke prihvatio.

Treće: Obavestili su me da je njihov paket na putu ka meni i zahvalili mi što sam im poslao mejl (zamislite oni se još meni zahvaljuju. Kod nas vas ignorišu i kada oni vas zbog recimo nekih značajnih rezultata ili bitnih aktivnosti trebaju da kontaktiraju).

Kada sam danas na treningu čitao Nataši našu prepisku i uručio joj Bajernovu pošiljku, Nale je bila u šoku. Bila je presrećna. Ostala je bez reči. Sa druge strane ja sam bio veoma ispunjen što sam jednom divnom detetu i mom učeniku doneo toliko radosti.

I na kraju da podsetimo, krilatica Bajerna glasi: mia san mia ili u prevodu ‘mi smo to što jesmo’. Biće da je tako”, zaključio je Tomislav Jelić.

IZVOR: Blic FOTO: Facebook

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement