Connect with us

Srbija

POKLON KOJI SE NE ODBIJA: Siniša daje fabriku i kuću, a samo dva uslova moraju biti ispunjena (FOTO)

Published

on

Siniša Stević iz sela Mijajlovac kod Velikog Gradišta decenijama unazad jedan je od najpoznatijih stolara u ovom delu Srbije. Ispod njegove vešte ruke izašlo je na stotine proizvoda od drveta, a težak rad i još teži život obeležili su njegov vek.

Danas, on je dubuko zakoračio u osmu deceniju života a svoju starost proživljava potpuno sam. Ipak, ovaj vrsni majtor odlučio je da bude human i pokloni sve što je za života stekao, porodici koja bi se doselila da živi sa njim.

“Na moju krsnu slavu, Svetog Tomu sam sam upalio sveću i isekao kolač, kako dani prolaze sve manje mogu da radim i krećem se i zato ostatak života ne bih voleo da provedem u samoći. Moja supruga, koja je preminula i ja nismo mogli da imamo dece i zato bih sve što što sam stekao poklonio jednoj čestitoj porodici koja bi živela sa mnom u zajednici, a posle moje smrti sve bi ostalo njima u nasledstvo”, izjavio je Siniša.

A ono što ovaj čovek ima nije uopšte malo, jer se u njegovom dvorištu nalaze dve kuće i stolarska radionica koja se prostore na čak 540 kvadrata i opremljena je savremenim mašinama.

“Sve sam ulagao u svoj posao i tako proširivao proizvodnju, na ljudima koji dođu samo je da nastave da rade i ako Bog da još više prošire delatnost, a za to imaju sve uslove. Čak sam i ja imao u planu da nadogradim fabriku na preko 1000 kvadratnih metara, ali već sam star i nemam snage, ali zato sam tu da pomognem onom ko hoće i može da radi”, kaže ovaj stolar.

Ipak, da bi neko nasledio i dobio ovaj nesvakidašnji poklon od Siniše, mora da ispunjava dva uslova.

“Da porodica bude poštena i da nikad ne dozvoli da se ugasi slavska sveća. To je jedino što ja tražim za uzvrat, od onih koji se odluče da žive sa mnom i dobiju sve ono što sam težačkim radom stekao”, kaže ovaj sedamdesetogodišnjak iz Požarevca.

Izvor: Rina Foto: Rina

Advertisement