Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 66%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
WedThuFri
79/64°F
72/54°F
61/46°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

PLAĆANJE KAUCIJE U GOTOVINI UKINUTO U ILINOISU: Evo šta sve treba da znate! (VIDEO)

Dva meseca nakon što je Vrhovni sud Ilinoisa doneo odluku da je „Pretrial Fairness Act,” koji se nalazi u okviru većeg „SAFE-T“ zakona ustavan, ukidanje kaucije u gotovini stupilo je na snagu u ponedeljak 18. septembra. Prema zvaničnicima pravosudni sistemi u 102 okruga u državi pripremaju se da novi sistem stupi na snagu.

„Okrug Cook je spreman da primeni nove procedure koje zahteva „Pretrial Fairness Act.” Prema odredbama zakona država će dozvoliti sudijama da utvrde da li pojedinci optuženi za određeni skup krivičnih dela i nasilnih prekršaja predstavljaju rizik za drugog pojedinca ili zajednicu u celini. Sudije će takođe utvrditi da li okrivljeni predstavlja opasnost od bekstva ako bude pušten.

Takozvana “forcible felonies” obuhvataju ubistvo prvog i drugog stepena, kriminalni seksualni napad, pljačku, provalu, provalu u stambeni prostor, otmicu, teške telesne povrede ili bilo koje drugo krivično delo koje uključuje upotrebu fizičkog nasilja. Zločini iz mržnje, mučenje životinja i nanošenje teških telesnih povreda dodani su na listu naknadnom izmenom zakona.

Optuženi koji su trenutno u pritvoru pre suđenja biće saslušani kako bi se utvrdilo da li će se njihov pritvor nastaviti. Optuženi za krivična dela nižeg stepena dobiće saslušanje u roku od sedam dana od podnošenja zahteva.

Optuženi za koje se smatra da predstavljaju opasnosti od bekstva, dobiće saslušanje u roku od 60 dana od podnošenja zahteva. Optuženi za koje se smatra da predstavljaju pretnju po javnu bezbednost dobiće saslušanje u roku od 90 dana.

PROČITAJTE VIŠE:

IRAN I SAD RAZMENILI ZATVORENIKE: Odmrznuto 6 milijardi iranskog novca, Stejt department najavio ovo!

PSIHODELIČNA AMERIKA: Hiljade prijavljenih za program legalnog konzumiranja magičnih pečuraka!

“NEVIDLJIVI” NESTAO BEZ TRAGA: Amerikanci u Južnoj Karolini izgubili najmoćniji borbeni avion!

Izvor: NBC Chicago
Foto: Printscreen Youtube

YOU MAY LIKE