Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 92%
Pressure: 30.13"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

PENTAGON TVRDI: Počinje glavni udar ukrajinske kontraofanzive, stižu pojačanja gde je najžešće!

Glavni udar ukrajinske kontraofanzive, koja je trajala skoro dva meseca, sada je u toku na jugoistoku zemlje, izjavila su u sredu dvojica zvaničnika Pentagona, prenosi New York Times.

Navodno stiže pojačanje u hiljadama, koji se priključuju žestokim bitkama, od kojih su mnogi obučeni i opremljeni od Zapada i do sada su “držani u rezervi”.

Zvaničnici su govorili pod uslovom anonimnosti, a prema pisanju američkog lista, njihovi komentari poklapaju se sa izveštajima sa bojnog polja u sredu, gde su se rasplamsale artiljerijske borbe duž južne linije fronta u regionu Zaporožja.

PROČITAJTE VIŠE:

Igor Konašenkov, glavni portparol ruskog ministarstva odbrane, izvestio je o “masovnom” napadu i žestokim borbama južno od Orikiva, grada koji Ukrajina drži oko 60 milja severno od Azovskog mora.

Vladimir Rogov, zvaničnik kojeg je imenovala Rusija u južnoj Ukrajini, rekao je da su u napadu učestvovale ukrajinske trupe koje su bile obučene u inostranstvu i koje su bile opremljene sa oko 100 oklopnih vozila, uključujući leoparde nemačke proizvodnje i borbena vozila Bredli američke proizvodnje.

POVEZANE TEME:

SOUND OF FREEDOM: Film iz bunkera koji liberale dovodi do ludila!

SUKOB KOJI NIJE TREBALO DA SE DOGODI: Tramp izneo predlog za okončanje rata u Ukrajini za samo 24 sata!

NACIONALNA TRAGEDIJA: Ukrajina ostala bez 15 miliona stanovnika od početka rata, 25 miliona od nezavisnosti!

Izvor: Kurir
Foto: AP (Kostiantyn Liberov)

YOU MAY LIKE