Connect with us

aktuelno

PATRIJARH IRINEJ U DRUŠTVU KARAĐORĐEVIĆA: U ruskoj crkvi u Beogradu održana Liturgija povodom Dana porodice…

Published

on

Princ Filip Karađorđević i Princeza Danica prisustvovali su Svetoj arhijerejskoj Liturgiji koju je u ruskoj crkvi Svete Trojice u Beogradu služio Patrijarh srpski Irinej povodom Dana porodice, ljubavi i vernosti,  koji je počeo da se obeležava pre pet vekova u drevnom gradu Muromu.

”Ništa nije danas tako ugroženo i razoreno kao porodica, ali, hvala Bogu, ima i danas svetih porodica i dobrih ljudi zbog kojih sunce ne greje uzalud i zemlja ne daje plodove uzalud, već radi njih Gospod izliva milost. Nema čovečanstvu boljitka dok se ne vrati Bogu i čoveku” – poručio je Patrijarh Irinej.

Domaćin sabranja bio je protojerej Vitalij Tarasjev, starešina podvorja Ruske Pravoslavne Crkve

Domaćin današnjeg sabranja bio je protojerej Vitalij Tarasjev, starešina podvorja Ruske Pravoslavne Crkve u Beogradu koji je u prostorijama podvorja nakon Svete Liturgije upriličio trpezu ljubavi za Njegovu Svetost Patrijarha srpskog Irineja, princa Filipa i princezu Danicu, g-dina Miletu Radojevića, direktora Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Vlade Republike Srbije i predstavniike Trgovinske privredne komore Ruske Federacije.

Patrijarh srpski posebno se obradovao dolasku princa Stefana, darovavši ga ikonom Svetog Save.

Liturgiji koju je u ruskoj crkvi Svete Trojice u Beogradu služio Patrijarh srpski Irinej

Protojerej Vitalij Tarasjev izrazio je radost što je današnjem prazniku u podvorju Ruske Pravoslavne Crkve prisustvovao i princ Filip Karađorđević sa porodicom, podsetivši na lik i delo njegovog pradede, Kralja Aleksandra I, koji je tokom svoje vladavine u svoju domovinu primio na desetine hiljada Rusa spasivši ih od beskrupulozne boljševičke vlasti.

Princ Filip Karađorđević i Princeza Danica prisustvovali su Svetoj arhijerejskoj Liturgiji

Princ Filip zahvaljuje se starešini podvorja Ruske Pravoslavne Crkve u Beogradu na toploj dobrodošlici i bratskom gostoprimstvu i čestita svima današnji praznik.

IZVOR: SERBIAN TIMES FOTO:privatna arhiva

Advertisement