Connect with us

aktuelno

ĐOKOVIĆ NA 264 METRA KVADRATNA! “Pijanista” oslikao najveći portret teniskog asa na svetu!

Published

on

Arhitekta i street artist Andrej Josifovski, poznatiji kao “Pijanista”, napravio je najveći portret na svetu Novaka Đokovića na šljaci teniskog kluba Đukić na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Crtež je dugačak čak 24 metra, širok je 11 metara, prostire se na površini od 264 kvadratnih metara, a kuriozitet je činjenica da je reč o prvom umetničkom poduhvatu ovog tipa na crvenoj zemlji na jednom teniskom terenu u istoriji.

Želeo sam Novaku da napravim nešto što na svetu niko nije uradio, ispričao je za N1 “Pijanista”.

Pijanista, gostujući u Novom danu, rekao je da je kao mali trenirao tenis i da mu je palo na pamet, da posle svih napada kojima je Novak izložen sa Zapada, “ošljaka” teren kao u onoj bajci u kojoj se pita “Ogledalce, ogledalce ko je najlepši na svetu, da teren kaže ko je najbolji na svetu.

TENISKI TERENI NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Osvanuo najveći portret Novaka Đokovića.

Navodi da je prvi put radio nešto ovako, a da su kad su završili sve, i digli dron, shvatili da će ujutro sunce moći da se pokloni Novaku. “Drago mi je da izgleda dobro”.

Bilo je teško, ali kaže da je to želeo da uradi. “Ja sam bio izrevoltiran, jer su nađeg Novaka predstavili ka dvorsku ludu koja žonglira koronom, i samo sam želeo da na jedan način, koji do sada nije viđen u umetnosti, predstavim koliko nam je bitan, i koliko je to čovek koji je bitan i za tenis i za stvari sa strane, i to ne samo za Srbiju i rgion već i za svet”, naglasio je.

Kaže da mu je, nakon murala, pisao Novak Đoković, da se oduševio i zahvalio. “To mi je posebno drago, jer je to najveći čovek na svetu”, rekao je.

Žao mi je je svih tih ljudi koji bacaju kamenje na njega, jer znate kako to kažu – samo psi znaju kako je lajati na zvezde, dok mi čekamo njegove naredne pobede, rekao je Pijanista.

Možda to uradimo i u Parizu, da tamo podigne pehar, zaključio je.

IZVOR: N1 FOTO: Pijanista/dron

Advertisement